iPhone XS teardown

Eerste iPhone XS teardown laat L-vormige accu zien

Uit de eerste iPhone XS teardown blijkt dat het toestel is voorzien van betere verzegeling tegen binnendringend water. Ook zit er een nieuwe L-vormige accu in die bestaat uit één cel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone XS teardown

De iPhone XS is onderweg naar de eerste kopers en dat betekent dat we ook de eerste teardowns kunnen verwachten. Sommige mensen kunnen al iets eerder dan gepland beschikken over hun nieuwe toestel. Zo blijkt KPN iets te vroeg te zijn begonnen met de uitlevering. De eerste teardown van de iPhone XS is inmiddels ook een feit. Daarin laat een reparatiebedrijf zien hoe het interne design is veranderd sinds vorig jaar. Zo is het lastiger geworden om het scherm uit de behuizing te halen, nu Apple meer maatregelen heeft genomen om het toestel stof- en waterbestendiger te maken. De iPhone XS heeft nu een IP68-rating, zodat het een halfuur onderdompeling in twee meter diep water overleeft. Ook bij de accu zijn er veranderingen.


Sinds de iPhone X is Apple begonnen met het gebruik van L-vormige accu’s, maar die bestonden nog uit twee delen. Met de komst van de iPhone XS is Apple erin geslaagd om één L-vormige accu te maken. Eerder bleek al dat de capaciteit 2.658 mAh is en dat is iets minder dan bij de iPhone X (2.716 mAh). Toch is Apple erin geslaagd om de gebruiksduur te verbeteren en dat heeft ongetwijfeld iets te maken met de energiezuinige chip.

Onderstaande video is Nederlandstalig:

Gek genoeg meldt het persbericht “dat de iPhone Xs niet 1 maar 2 batterij cellen heeft”. Update: dit hebben we bij het bedrijf gemeld en het is nu aangepast. In de video is te zien dat het aan de buitenkant uit één L-vormig stuk bestaat, terwijl bij de X nog duidelijk twee losse cellen zichtbaar waren. Het is nog steeds mogelijk dat de batterij bij de XS ook uit twee delen bestaat, maar aan de buitenkant is dat in ieder geval niet te zien.

Opvallend dit jaar is dat de veranderingen niet zozeer in de hardware zitten, maar in slimmere algoritmes. Dit geldt bijvoorbeeld voor de camera’s: het ziet er allemaal nog hetzelfde uit, alleen het kan veel meer en het werkt veel vlotter omdat Apple onder andere een verbeterde Neural Engine heeft toegepast. Daardoor is deze teardown eigenlijk minder interessant dan die van vorig jaar van de iPhone X. De meeste onderdelen zitten nog gewoon op dezelfde plek. Wil je zelf je iPhone XS openschroeven, dan kun je aan de hand van de video goed zien in welke volgorde dat moet. Zorg wel dat je het juiste gereedschap en een heat gun bij de hand hebt.

iPhone XS teardown

Eerder vandaag schreven we dat het zelf knutselen aan je iPhone door Apple ontmoedigd wordt, omdat er relatief vaak brand uitbreekt. Vooral als je met de accu bezig gaat.

We wachten nog op de gedetailleerde teardown van iFixit, die waarschijnlijk snel online komt zodra de eerste toestellen in Australië in de verkoop gaan. Dat zal komende avond of nacht al gaan gebeuren.

Wil je zelf een iPhone XS kopen, dan kun je vanaf morgenochtend terecht in de Apple Store. Online kun je nú al je iPhone XS reserveren, zodat je als eerste aan de beurt bent.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-xs/kopen/

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 20 september: We hebben het artikel iets aangepast, nadat het reparatiebedrijf een foutje uit persbericht heeft weggehaald. Batterij bestaat aan de buitenkant gezien uit één deel (zoals we eerder meldden) en niet uit twee delen (zoals het persbericht meldde). Verder hebben we meer verduidelijkt dat een accu aan de buitenkant eruit kan zien als één stuk, maar dat er intern nog steeds sprake kan zijn van twee of meer componenten. We wachten af tot iemand de batterij zelf uit elkaar sloopt 🙂

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone XS deals

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.