Luister naar de unieke, nieuwe ringtone van de iPhone X

De iPhone X is voorzien van een nieuwe, unieke ringtone met de naam 'Reflection'. Luister nu alvast naar dit belgeluidje.

Ringtone iPhone X

Dat de iPhone X een bijzonder toestel is, blijkt wel uit het feit dat Apple er een nieuwe ringtone aan heeft toegevoegd. Het geluidje heet ‘Reflection’ en is alleen te vinden op de iPhone X. Het staat zelfs ingesteld als de standaard beltoon.

Nieuwe ringtone op iPhone X

Sinds de iPhone 7 gebruikt Apple de ‘Opening’-ringtone als standaard. Je kunt deze nog steeds gebruiken als je eraan gehecht bent, maar standaard heeft Apple nu voor Reflection gekozen. Ben je helemaal nostalgisch, dan kun je ook nog de Marimba-ringtone instellen die op de allereerste iPhone de standaard was. Je kunt dit doen via Instellingen > Horen en voelen > Beltoon.

https://soundcloud.com/happy-hour-podcast/reflection-iphone-x-tone

Helaas kun je de ringtone niet op oudere toestellen gebruiken, al is het via een omweg wel mogelijk door het geluidsbestand uit te wisselen. Het is de eerste keer dat Apple een ringtone exclusief op één type iPhone aanbiedt.

https://youtu.be/I-tU-MAdOQM

Waar een goede ringtone aan moet voldoen hebben we beschreven in een eerder artikel over de Marimba-ringtone. Een ringtone moet aan een aantal voorwaarden voldoen: de toon moet een helder geluid hebben en goed te onderscheiden zijn van omgevingsgeluiden. Het geluid moet op een frequentie tussen 2 en 4 KHz liggen en de maximale dynamische range moet rond de 96 decibel liggen. De Marimba voldoen aan al die eisen: het ligt dichtbij een klassiek rinkelgeluid, het is rijk in tonaliteit (verhouding van tonen) en combineert een aantal harmonische en niet-harmonische boventonen.

Bekijk ook

Apple-historie: de Marimba-beltoon van de iPhone

Iedereen kent de Marimba-ringtone van de eerste iPhones. Lees waarom Steve Jobs juist dit geluidje koos als de standaard beltoon voor de iPhone.

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X

Reacties: 32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.