Reacties voor: Voelt jouw iPhone trager aan sinds de iPhone 6s is aangekondigd?

Als er nieuwe iPhones worden aangekondigd, blijken veel meer mensen hun oude iPhone traag te vinden. Het fenomeen zit overigens niet alleen in je hoofd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 53 reacties

  1. Geen enkel last van. Wel dat het ding beduidend sneller leeg loopt sinds iOS 9. En dat zit zeker niet in mijn hoofd. ๐Ÿ™‚

  2. M’n iPhone 4 is wel traag hoor!

  3. Ja enorm. Sinds de aankondiging van de 6s is mijn iPhone enorm sloom. Gaat ook veel vaker over als ik nu iemand bel.

  4. Sinds ik iOS 9 op mijn iPhone 5 heb staan merk ik dat de batterij sneller leeg loopt en als ik een app open duurt het bijna 1 seconde voordat het geopend is, meer mensen hier last van?

  5. Ik heb soms toch echt wel last van haperingen op de iPhone 6 plus met iOS 9 die ik op iOS 8 niet had. Buiten dat is het performance verschil tussen iOS 8 en 9 bijna te verwaarlozen maar is de telefoon door iOS 9 echt niet sneller geworden.

  6. Ik merk weldegelijk een duidelijk verschil in oa snelheid vooral bij de zwaardere taken merk je dit.
    Ook de 2GB ram en de betere processor zorgt ervoor alles soepeler en sneller gaat.

  7. @Ritesh: hier hetzelfde probleem ๐Ÿ™

  8. Heb momenteel een Iphone 5s , en sindsdien ik op IOS 9 zit hapert hij soms, en blijft het soms vastlopen. Deze problemen had ik niet bij IOS 8. Dus het zal niet alleen aan de 6s liggen, met elke nieuwe versie van IOS betekent dit voor de oudere telefoons dat zij hierdoor trager worden door alle nieuwe features.

  9. iOS 9.1 lost veel op. Geloof me, batterij is super op een jaar oude 5s. Hij stottert ook niet. Soms duurt het compleet opstarten van spotify wel lang.

  10. Origineel geplaatst door steen
    iOS 9.1 lost veel op. Geloof me, batterij is super op een jaar oude 5s. Hij stottert ook niet. Soms duurt het compleet opstarten van spotify wel lang.

    hebben ze vast expres gedaan๐Ÿ˜‰

  11. Ios 9 op een nieuwe 5s werkt in vergelijking met een iphone 4 super. Nergens last van…..

  12. @steen: is het probleem met het openen van apps ook opgelost in iOS 9.1?

  13. Heb een iphone 5 en loopt nog heerlijk. Ik wacht wel op de iphone 7. Zo vernieuwend is het allemaal niet neer terwijl de prijs steeds hoger wordt.

  14. Ik heb nergens last van. Ik heb m’n 5s gewoon op iOS 8.4.1 gelaten.

  15. Merk wel een verschil tussen de 5S en 6S maar dat ligt aan het toestel, qua software werd de 5S niet trager.

  16. Neem het onderzoek maar met een groot korreltje zout.

    Bij elke nieuwe iPhone heb je ook een nieuwe iOS versie. En ookal ben ik er tevreden mee sneller Is hij nog nooit geworden met de nieuwste versie.

    Dus het zit meestal niet tussen de oren dat Is een verkeerde conclusie van mr Google is mijn mening.

  17. Nergens last van. Heb dan ook nog een iPhone 5s op iOS 8.4.1 zitten. Misschien ligt dat ook daaraan.

  18. @Mike: Ik heb geen enkel probleem. Alles werkt prima. Eigenlijk is 9.1 de echt afgemaakte versie van iOS 9. Toen ik 9 installeerde viel het me al op hoe stroperig het voelde. Bij 9.1 geen last.

  19. Ik heb wel degelijk het gevoel dat mijn 5s sneller is geworden sinds iOS 9.
    Ook ik wacht wel op de iPhone 7 of misschien wel op de 8.

  20. Niet dat het trager is of voelt sinds het uitkomen van een nieuw model. Maar wel als gevolg van een nieuw iOS veel meer lag en haperingen. Zelfs soms een spontane herstart of constant een paar seconden blijven hangen van de browser of apps die gebruik maken van de browser. Dat is wel zwaar irritant.

  21. M’n iPhone 6 is prima op iOS 8. iOS 9 ga ik nooit nemen haha. Slechte verhalen.

  22. Deze reacties spreken voor zich
    SW migratietraject = drama

  23. @Leroy: nou loopt perfect op de 6 hoor;)

  24. Hopelijk komt iOS 9.1 snel! ( miss woensdag) hoor allemaal goeie verhalen erover

  25. Waneer komt ios9.1? ๐Ÿ˜‹

  26. [complottheorie]Apple heeft toch een grote rode knop waarop ze drukken bij de lancering van een nieuwe telefoon waardoor alle oudere modellen in 1 klap half zo snel worden? [\complottheorie]

  27. Ik merk geen verschil aan mijn iPhone 6 sinds iOS 9. Ik heb zelfs het idee dat mijn batterij langer meegaat. Ook vind ik hem niet trager. Kortom: prima update.

  28. Mijn iPhone 5s loopt merkbaar minder soepel onder iOS9. Traag is hij zeker niet, maar het in- en uitzoomen van foto’s bijvoorbeeld, verloopt niet meer geheel vloeiend. Het zijn overigens geen zaken waar ik me aan stoor en het zit ook zeker niet tussen de oren, zoals dit artikel vergoelijkend opmerkt. Het zit hem eerder in het feit, dat de economische levensduur van een iPhone nou eenmaal veel korter is dan de technische.

  29. Sinds ios9 ondervindt ik een hoop problemen en dat heeft niks met de nieuwe iphone te maken #ikbenboos

  30. Mijn iPhone 6Plus 128Gb is echt wel trager geworden onder iOs 9.0.2! Apps crashen vaak blijven hangen of er verschijnt een wit scherm. Het lijkt een geheugen probleem! Meerdere malen per dag herstarten helpt wel, maar je vraagt je wel af waar je dit met de beste smartphone op de markt aan te danken hebt!

  31. Origineel geplaatst door Hans
    Mijn iPhone 6Plus 128Gb is echt wel trager geworden onder iOs 9.0.2! Apps crashen vaak blijven hangen of er verschijnt een wit scherm. Het lijkt een geheugen probleem! Meerdere malen per dag herstarten helpt wel, maar je vraagt je wel af waar je dit met de beste smartphone op de markt aan te danken hebt!

    dat ligt waarschijnlijk ook aan de apps zelf

  32. Tussen mijn oren?! Jaja! Sinds IOS9 is mijn i5 veel trager. Apps lopen soms vast en toetsenbord reageert vaak niet direct om maar een paar dingen te noemen uit de lijst die mis gaat…

  33. Origineel geplaatst door Cihan
    Heb een iphone 5 en loopt nog heerlijk. Ik wacht wel op de iphone 7. Zo vernieuwend is het allemaal niet neer terwijl de prijs steeds hoger wordt.

    Helemaal met je eens! Ik heb ook een iPhone 5 en loopt heerlijk en goed.
    Ik wacht eigenlijk tot dat iOS voor iPhone 5 niet meer komt/ondersteund wordt dan pas ga ik een nieuwe iPhone doen en kopen๐Ÿ˜„.

  34. Origineel geplaatst door Bastian
    Helemaal met je eens! Ik heb ook een iPhone 5 en loopt heerlijk en goed.
    Ik wacht eigenlijk tot dat iOS voor iPhone 5 niet meer komt/ondersteund wordt dan pas ga ik een nieuwe iPhone doen en kopen๐Ÿ˜„.

    hAhaha dat duurt mij net iets te lang:p ik neem de 7. En jij de 7S waarschijnlijk:p

  35. Niet zo zeer mijn iPhone, maar TouchID werkt gewoon totaal ruk. Zeker de helft van de keren moet ik m’n code invullen, terwijl dat voorheen zelfs met vuile vingers kon.

    Ik vind het overigens wel enorme onzin dat het idee dat je iPhone trager is op psychologisch vlak ligt. Ik hoef geen nieuwe iPhone, absoluut niet. Ik wacht rustig op de iPhone 7. Maar ja, diverse apparaten zijn absoluut trager geworden. Zelfs met een clean install- en zelfs nadat alles rustig is geรฏndexeerd. Het is gewoon feit.

  36. Origineel geplaatst door Cihan
    hAhaha dat duurt mij net iets te lang:p ik neem de 7. En jij de 7S waarschijnlijk:p

    Haha ๐Ÿ˜! Waarschijnlijk de 7S of de 8 ja๐Ÿ˜œ.

  37. Sinds de geruchten over de iPhone 7 voelt mijn 6S ook ineens een stuk trager ๐Ÿ˜Ž

  38. iPhone 6 loopt hier als een speer, met 100 apps erop. Bij m’n oude iphone 5 doet TouchID het helemaal niet meer maar verder draait het goed.

  39. Heb ios 9.0.2 op mijn 4S geinstallerd, vind het persoonlijk vlotter lopen dan de laatste versie van ios8. Ga wel voor een 6S al ik er een te pakken krijg. ๐Ÿ˜ƒ

  40. @vlam: ??? Het gaat toch over mensen die een oudere iPhone hebben. Als je spreekt over 2gb ram wil dat zeggen dat je de iPhone 6s hebt. De laatste dus.

  41. Nee mijn iPhone6 gaat niet trager, wel heb ik het gevoel dat de batterij veel sneller leeg gaat.

  42. Ik heb een iPhone 4S, de oudste hardware waar iOS 9 op ondersteund is.
    In mijn gevoel draait het allemaal iets vlotter dan iOS 8 (niet veel), en is batterijduur wel sterk verbeterd in vergelijking met de laatste builds van iOS 9. En enkele toffe nieuwe functionaliteit.

    Dus neen, mijn iPhone draait niet trager sinds de 6S uit is, maar het kriebelt toch om te upgraden van hardware ๐Ÿ™‚ maar, geloof het of niet, niet zozeer om een snellere telefoon te hebben, want die 4S met iOS 9 doet nog altijd zijn ding. Niet altijd supervlot, maar nog steeds vlotter dan veel nieuwe (goedkope Android-) telefoons!

  43. Origineel geplaatst door Bastian
    Haha ๐Ÿ˜! Waarschijnlijk de 7S of de 8 ja๐Ÿ˜œ.

    Ik ook ben juist naar iOS gegaan vanwegen goeie update support, mijn iPhone 6 kan voorlopig nog wel mee.
    Als abbo afloopt lekker doorgaan op Simonly ๐Ÿ˜€

  44. Nou ik heb sinds kort een Apple Watch en sindsdien voelt iPhone 6 echt veel sneller aan !
    (tweedeshandje van marktplaats dus samen goedkoper dan upgrade van een dure 6S)

  45. Origineel geplaatst door Dennis
    Ik ook ben juist naar iOS gegaan vanwegen goeie update support, mijn iPhone 6 kan voorlopig nog wel mee.
    Als abbo afloopt lekker doorgaan op Simonly ๐Ÿ˜€

    Ik had het over dat ik mijn iPhone 5 behoud tot dat iOS hiervoor niet meer wordt ondersteunt en dat ik dan voor een 7S of een 8 ga.
    Mijn iPhone 5 werkt nog even snel en functioneert goed evenals de accu en na elke iOS updates en ik zie voor mezelf ook geen nut in om elk jaar een nieuwe iPhone te doen, omdat ik ‘m in 2012 ook losgekocht heb vind ik zonde om dan al afscheid te nemen omdat ie goed functioneert in mijn eigen eisen, maar ook omdat er nog steeds major iOS update wordt ondersteunt voor iPhone 5.

    Met iPhone 6 kan je idd nog jaren vooruit ๐Ÿ˜„.

  46. Weinig problemen hier op mijn 2 jaar jonge ๐Ÿ˜‰ 5s. Hij is ook nog steeds goed geld waard. Deze week maar eens even mijn 6s plus ophalen, kom er maar niet aan toe. Dan de 5s verkopen aan een tevreden gebruiken van een langzame 4 of zo.

  47. Ik heb een iPhone 5S en hij is nog steeds lekker vlot. Dus ik ben nog steeds tevreden. Maar wanneer de tijd rijp is, komt er toch een nieuwe en dan als het even kan de plus versie. Vanwege het grote scherm, omdat ik visueel gehandicapt ben.

  48. Ik merk wel regelmatig dat tijdens het scrollen het even hapert. Dit was eerder nooit zo.

    Die grafiek heeft zeker ook met nieuwe iOS temaken, kan niet missen.

    Ik heb een iPhone 6, dus de nieuwste hardware op het moment dat iOS 9 uit kwam.

  49. Dit gevoel komt door iOS 9, naar mijn gevoel een OS met veel fouten. Een hinder die ik ondervind op meerdere iDevices hier thuis en bij familie is het laden van sommige sites die tergend langzaam gaan. Ook de accu word op sommige sites (met name utopiagekte op de iphone van mijn vrouw) zienderoog leeggetrkken. Dit was allemaal prima in orde met iOS 8. Mijn 6s plus doet het iets beter nu ik gelukkig een “goede” chip heb na het ruilen van de samsung variant, deze was helemaal vlot leeg. Hopen op een goede iOS update die de boel fixed.

  50. @Ries: Ps. De plus met samsung chip deed het slecht met Meteo Earth en Star Walk 2, accu liep echt snel terug.

  51. Ik denk ook dat het vooral door een nieuwe iOS versie komt. Ik heb een iPhone 6 Plus en een iPad Air 1. Beide zijn sinds de upgrade naar iOS 9 stukken trager geworden. Dat merk je vooral bij het switchen tussen apps. Dat zit echt niet tussen m’n oren hoor. Ik vind het jammer. Toen ik die iPhone 6 Plus net had, voelde hij razendsnel en nu begint het een haperig ding te worden. Maar ja, dat doen ze vast en zeker met opzet.

  52. @Wesley de groot: Haha hij is leuk:)

  53. Geen last van hoor. Mijn iPhone 6 Plus werkt prima. Natuurlijk zijn er bij een nieuw iOS altijd bugs, vooral in apps en de makers zijn nog bezig die te verhelpen. De Pagina’s app van Facebook loopt steeds vast en Facebook start langzamer op. Maar verder valt het mee. Normale functies doen het goed.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.