iPhone SE Bluetooth geeft problemen tijdens bellen

iPhone SE-bezitters klagen over een Bluetooth-bug, waardoor telefoongesprekken in de auto, gehoorapparaten en headsets onmogelijk zijn. Apple heeft nog geen oplossing en wil sommige gebruikers niet helpen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Je zou verwachten dat de iPhone SE een toestel is waar alle kinderziektes wel uit zijn, omdat alles is gebaseerd op bestaande toestellen. Toch kampen gebruikers al wekenlang met een hardnekkig Bluetooth-probleem. Bluetooth-systemen in auto’s, gehoortoestellen en audiosystemen die via Bluetooth zijn gekoppeld leveren storingen op als je ze in combinatie met de iPhone SE gebruikt.

Update 16 mei: dit probleem is opgelost in iOS 9.3.2, dat vanaf nu beschikbaar is.

Gesprek mislukt op iPhone SE

Een grote groep iPhone SE-gebruikers heeft er last van en hoewel er al heel wat klachten bij Apple zijn ingediend, is het probleem nog steeds niet erkend. Sommige gebruikers vangen bot in de Apple Store, anderen krijgen te horen dat het probleem bij de autofabrikant ligt.

iPhone SE Bluetooth-bug

Gebruikers van de iPhone SE ondervinden vooral problemen met het bellen via Bluetooth, bijvoorbeeld als ze in de auto zitten of een draadloze headset gebruiken. Zodra de SE verbinding maakt met Bluetooth, is er sprake van vervormd geluid, stotteren, onverstaanbaar gemurmel en andere storingen. Vooral het uitgaande geluid levert problemen op. Met andere iPhones doet het probleem zich niet voor, dus het moet volgens de gedupeerden aan de iPhone SE liggen.

Het probleem treedt vooral op bij het bellen en niet bij muziek luisteren. Sommige mensen hebben alles al geprobeerd, zoals het herstellen van de netwerkinstellingen, het volledig wissen van de iPhone, ontkoppelen en vergeten van de Bluetooth-connectie, een andere simkaart of wisselen tussen wel/geen VoLTE. Het maakte allemaal geen verschil.

Ook Nederlandse klachten
Op de iCulture-redactie kregen we een melding van lezer Rick, die er last van heeft. De Nederlandse iPhone SE-bezitter Gijsteraar heeft het probleem ook. Hij probeerde meerdere auto’s en meerdere telefoons, maar het inkomende geluid was onverstaanbaar. Gijsteraar nam contact op met Apple, maar kreeg van de medewerkers te horen dat hij de eerste was met het probleem. Dat is vreemd, want de eerste meldingen dateren al van 4 april.

Zelfs het omruilen van de iPhone SE levert niet de gewenste verbetering op: het lijkt erop dat zoveel toestellen last hebben van het Bluetooth-probleem, dat je nieuwe toestel waarschijnlijk óók last heeft van de Bluetooth-bug. Mensen die de Apple Store-medewerker zover kregen om hun toestel om te ruilen, hadden daarna nog steeds problemen. Het kan vooral storend zijn voor mensen met gehoorapparaten die via Bluetooth werken.

iOS-versie maakt geen verschil
Het probleem is wijdverbreid: er komen klachten uit alle werelddelen, ook uit de Verenigde Staten en Nederland. Ook maakt het niet uit of je iOS 9.3 of iOS 9.3.1 hebt geïnstalleerd. De betaversie van iOS 9.3.2 lost de Bluetooth-klachten evenmin op. Verder lijkt er geen verband te zijn met bepaalde automerken of -modellen.

Apple heeft nog geen oplossing beloofd voor het Bluetooth-probleem. Ook hebben ze nog niet via de gebruikelijke kanalen laten weten dat ze op de hoogte zijn van het probleem en dat er een iOS-update komt. Onduidelijk is ook of het probleem in de hard- of software ligt. In ieder geval zijn de ervaringen van de gedupeerden heel verschillend: sommige klagers krijgen te horen dat het probleem bij de autofabrikant ligt, anderen krijgen te horen dat de Genius Bar niet kan helpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2016, 21:03
Categorie iDevices
Onderwerpen bluetooth, iPhone SE
Device iPhone SE

Actuele iPhone SE deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.