Reacties voor: Handleiding: plist-bestanden bewerken (voor de iPhone)

Er zijn veel mensen die vragen hoe het precies zit met de plist-bestanden op de iPhone. Voor die mensen heeft Richard een uitleg gemaakt, waarin ook ter illustratie een voorbeeld wordt uitgewerkt.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:
12 reacties
 1. Je kunt het plist bestand ook online omszetten en dan in teksteditor aanpassen!

  http://140.124.181.188/~khchung/cgi-bin/plutil.cgi

 2. @scorpiosoft: Oeps overeen gelezen… bedankt!

 3. Mooie uitleg hoe het handmatig te doen maar de link die Maart noemt gebruik ik al enige tijd en werkt goed. Gaat op die maniet een stuk sneller en simpeler.

 4. Inderdaad via de web-converter kan je ook een convert actie doen, echter de plutil kan ook direct bewerkingen uitvoeren op plist’s.. maar daar over binnenkort meer!

  Bedankt voor jullie opmerkingen!

 5. Mooi uitgelegd, ironmanixs. Toch mag je niet vergeten dat vele lezers dit nog steeds niet zullen begrijpen, omdat het gewoonweg niet in eenvoudige ‘stapjes’ wordt uitgelegd. (Het is wel in stapjes uitgelegd op zich, maar het zou toch in meer stapjes moeten zijn volgens mij) Natuurlijk voldoet dit wel voor de echtere iPhone-fanaat, maar zoals je in het begin van je artikel vermeldde, is het bedoeld voor beginners…

  Het enige dat ik wil zeggen is dat het voor ‘beginners’ toch net iets te moeilijk zal zijn…

  Voor de rest super dat je deze dingen eens nader verklaart!

 6. @ouistiti: mee eens. Maar er is nu eenmaal een sterk gemengde populatie hier op het forum. Dus de ene keer zal het voor gevorderen en de andere keer voor minder ingewijden zijn. Je kunt niet iedereen tevreden stellen (meer dan 11.000 leden!) dus zal ironmanixs misschien af en toe de moeilijkheidsgraad gaan varieren, dit zie je ook in de tutorials van iClarified gebeuren. Ik sluit me bij jou aan en complimenteer ironmanixs voor zijn items, ik ben al een fan!

 7. Bedankt, leuk om te horen! En inderdaad het is moeilijk om iedereen tevreden te stellen, ik heb bovenstaande geschreven naar aanleiding van de vele emails die heb gekregen, waarin om deze uitleg werd gevraagd.

 8. Ik denk dat je iets vergeet (heb geen iPhone, maar zit wel redelijk in de scripting-wereld, ik snap het XML-bestand dus):
  OffDuration
  0.10000000000000001
  OnDuration
  4.40000000000000002
  TotalDuration
  0.5

  Ik heb het gevoel dat je bij TotalDuration een optelling van de twee eerdere waardes moet maken, zo dus:
  OffDuration
  0.10000000000000001
  OnDuration
  4.40000000000000002
  TotalDuration
  4.5

 9. @Jonathan: Alleen het veranderen van OnDuration volstaat op de iPhone.

 10. Maar wat gebeurt er precies bij een reset? Ik heb nu een werkende iPhone, en ik ben een beetje huiverig voor alles wat klinkt als ‘verander iets heel belangrijks’.

 11. Pevi zei:

  “Je kunt het plist bestand ook online omszetten en dan in teksteditor aanpassen!

  http://140.124.181.188/~khchung/cgi-bin/plutil.cgi

  Een aantal keren ging het mis als ik een bestand met de naam info.plist wilde converteren. Ik kreeg dan een melding dat hij geen bestand kon wegschrijven. Het lukte wel als ik het bestand hernoemde naar bijvoorbeeld infor.plist

 12. Let op: met firmware 2.0 staat SystemSoundVibrationPatterns.plist in /System/Library/PrivateFrameworks/Celestial.framework/

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.