Reacties voor: iPhone-gebruikers vaker op WiFi-netwerk dan Android-gebruikers, ook onderweg

In een onderzoek van ComScore zijn interessante cijfers bekendgemaakt. Zo blijkt dat iPhone-gebruikers in Amerika vaker gebruikmaken van WiFi-netwerken dan hun landgenoten die een Android-toestel hebben. Wij geven een mogelijke verklaring.
Leon Verhelst -

Reacties: 24 reacties

  1. Ik denk doordat de iPhone overal vraagt of je verbinding wilt maken. Daarnaast is de iPhone wifi redelijk stabiel. Ten slotte gebruiken een hoop android gebruikers hun mobiel misschien vooral als telefoon, of ze gebruiken minder data-intensieve toepassingen.

  2. Het zal ook liggen dat je je wifi altijd aan kunt laten staan op je iPhone terwijl je dat bij een android niet kunt (energie zuipend)

  3. Ik gebruik ook altijd WIFI op mijn iphone. Ik gebruik ook onavaro om data te besparen als ik op 3G zit. Dat scheelt echt enorm. Het programma heeft mij in 1 week tijd al 50 MB over 3G bespaard.

  4. Denk inderdaad dat de constante meldingen de reden zijn!

    Origineel geplaatst door MartijnIk denk doordat de iPhone overal vraagt of je verbinding wilt maken. Daarnaast is de iPhone wifi redelijk stabiel. Ten slotte gebruiken een hoop android gebruikers hun mobiel misschien vooral als telefoon, of ze gebruiken minder data-intensieve toepassingen.

  5. Sja, thuis is m’n iPhone constant met WiFi verbonden, en onderweg faalt de operator waar je 3G zou van moeten krijgen. Ik ga op drukke plaatsen altijd over op WiFi. Ben blij dat T-Mobile nog gebruik laat maken van KPN Hotspots.

  6. @Frank van Manen:

    “onderweg faalt de operator waar je 3G zou van moeten krijgen”
    tsja t-mobile heeft ook een bagger netwerk. als ze dat met die hostspots niet zouden doen zou het helemaal niks zijn!

  7. @Martijn: android toestellen geven ook de notificatie: ‘er is een open wifi netwerk gevonden.’ en stabiel, welke wifi verbinding is tegenwoordig niet stabiel?

    maar het valt inderdaad wel op, maargoed mijn iPod touch kan alleen maar wifi. mijn android telefoon staat ook altijd automatisch verbonden zodra ik thuis ben… onderweg ga ik nie zitten zoeken naar netwerken die tijd heb ik gehad op de ipod touch…

  8. Dus iOS gebruikers eten vaker bij de burgerking dan android gebruikers?

  9. Daar had je niet echt een onderzoek voor nodig, aangezien de meeste iPhone-bezitters een tmobile abbo hebben!
    Voor wie het nog niet wist, dat fuctioneert niet met 3G !
    Ik roep dan ook iedereen op,met zo’n abbo, hem te laten ontbinden, omdat in je contract staat “onbeperkt internet”
    Zou het zelfde zijn als je bij de bakker brood koopt, en vervolgens een lege zak krijgt!
    Met als excuus: ja vandaag is het brood ff op, maar morgen is het er misschien wel weer!
    Lachen toch, maar vervolgens laten we ons wel zo naaien, en voor duurder dan een heel wit!

  10. G3 sucks, dus je bent noodgdwongen op wifi.

    Heb ook tmob, dus hoef verder niet te zeggen denk ik.

  11. Origineel geplaatst door Martijn
    Ik denk doordat de iPhone overal vraagt of je verbinding wilt maken. Daarnaast is de iPhone wifi redelijk stabiel. Ten slotte gebruiken een hoop android gebruikers hun mobiel misschien vooral als telefoon, of ze gebruiken minder data-intensieve toepassingen.

    Op een Android-telefoon krijg je ook dezelfde melding. Hij is alleen minder storend omdat die melding gewoon via het notificatiesysteem van Android gaat. Je kunt ‘m dus heel gemakkelijk negeren als je er niets mee wilt doen.

    Origineel geplaatst door Roberto
    Het zal ook liggen dat je je wifi altijd aan kunt laten staan op je iPhone terwijl je dat bij een android niet kunt (energie zuipend)

    Zucht. Ik heb op mijn Android-telefoon 24/7 WiFi aanstaan en ik doe ongeveer 1,5 dag op een volle accu. Waar haal je die informatie vandaan?

  12. Verder vind ik het trouwens heel moeilijk om conclusies te gaan verbinden aan zulke cijfers.

  13. @Roberto: Dit verschilt natuurlijk zeer per type toestel.

  14. Een “open” netwerk is niet hetzelfde als een netwerk. Bij familie en bekenden krijg je ook de melding van de beveiligde netwerken, waarna je de mensen om het wachtwoord kan vragen. Als je er niet constant aan wordt herinnerd denk je daar misschien minder snel aan. Ik in zelf overigens de melding uitstaan.

  15. De kop had dus ook kunnen zijn
    “Opdringerig iOS 4 notificatiesysteem dringt inloggen op Wifi netwerken min of meer op, anders dan bij Android.”

  16. Bij android kun je Apps groter dan 20mb wel downloaden via 3G! Apple staat dat niet toe! Daar kan een groot stuk van het verschil inzitten!

  17. @Martijn: Het was mij ook opgevallen dat de meeste Android gebruikers gebruiken hun telefoon alleen gebruiken om te bellen … ze kopen bijna geen apps en vinden het raar als je de hele tijd je iPhone loopt te aaien ๐Ÿ™‚

  18. Het netwerk van T-Mobile is net bagger of goed als Vodafone. Heb beide op een IPhone. De beloofde snelheden op 3G laat soms echter te wensen over. En er is dan niets eenvoudiger dan over te gaan op een Hotspot. Waarvan er trouwens steeds meer zijn. Zeker met een KPN internet aansluiting, vastnet, is de gratis hotspot een uitkomst.

  19. @Frank van Manen: Hoe kun je gebruik maken als t-mobile klant van de KPN hotspots?

  20. Volgens mij heeft het ermee te maken dat je voor de iPhone iSpeedtouched hebt ๐Ÿ˜€

  21. Ik heb het een dag getest! Het enigste verschil tussen een iPhone met tmobile simkaart of zonder simkaart, is de rekening,
    Internetten en bellen kan in beide gevallen alleen via wifi!
    HEEL TRIEST!

  22. Simpele verklaring naast alle standaard argumenten, heb je op Android geen beperkingen met downloaden van apps. Zodoende kan je via 3G gewoon 1gb binnenhalen… Daarom is mijn Iphone altijd op wifi en mijn Desire Z niet.

  23. Origineel geplaatst door niApps: @Martijn: Het was mij ook opgevallen dat de meeste Android gebruikers gebruiken hun telefoon alleen gebruiken om te bellen … ze kopen bijna geen apps en vinden het raar als je de hele tijd je iPhone loopt te aaien ๐Ÿ™‚

    Daarvoor hebben ze de jailbreak uitgevonden ๐Ÿ™‚ my3g

  24. @Jeroen:

    Ik bedoelde op de reactie van jeroen ๐Ÿ™‚

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.