iPhone-gebruikers vaker op WiFi-netwerk dan Android-gebruikers, ook onderweg

In een onderzoek van ComScore zijn interessante cijfers bekendgemaakt. Zo blijkt dat iPhone-gebruikers in Amerika vaker gebruikmaken van WiFi-netwerken dan hun landgenoten die een Android-toestel hebben. Wij geven een mogelijke verklaring.

comScore_WiFi aandeelIn een recent onderzoek van ComScore is naar voren gekomen dat iPhone-gebruikers ruim twee keer zoveel gebruikmaken van WiFi-netwerken om hun data binnen te halen dan Android-gebruikers. In cijfers is dit 47,5% tegen 21,7% respectievelijk. Kijken we naar datagebruik dan is dit voor iOS afgerond 53% en voor Android zo’n 78%. Dus de claim dat iPhone-gebruikers het grootste ‘probleem’ voor providers zijn, is ook meteen onderuitgehaald.


ComScore onderzocht 13 landen in onder andere Europa, Amerika en Azië en kwam tot deze conclusie. Het bedrijf keek ook naar het aandeel van (zowel mobiel als via WiFi-netwerken) data die niet-computers binnenhalen. In Canada was de iPhone bijvoorbeeld goed voor 34,6% van al het dataverkeer dat van niet-computers kwam, en de iPad voor 33,5%. In datzelfde land waren Android-toestellen maar goed voor 8,6% dataverkeer. De iPod touch scoorde een aandeel van 14,9%. In Singapore, Australië, Chili en Japan was het aandeel van de iPhone zelfs tegen de 50%. comscore non-computer data

De schrijver van het bericht op AllThingsD vraagt zich af waarom iPhone-gebruikers (in Amerika) zo’n hoog percentage data via WiFi-netwerken binnenhalen, maar kan daar niet direct een verklaring voor vinden. Hij oppert de mogelijkheid van de dure dataplannen van de Amerikaanse provider AT&T, maar een onderzoek van Meraki geeft ook een mogelijk antwoord op deze vraag. Meraki is een bedrijf dat bedrijven als Starbucks en Burger King voorziet van WiFi-hotspots en is actief in meer dan 140 landen. Het bedrijf bekeek de soorten apparaten die verbinding maken met hun netwerk. Van de 40 miljoen gebruikers bleek 32% met een iPhone verbinding te maken terwijl maar Android-gebruikers 11% voor hun rekening nemen. Dit zou een goede verklaring zijn voor het hoge percentage dataverkeer via WiFi-netwerken dat eerder genoemd werd.
meraki onderzoek

In het onderzoek zijn ook interessante cijfers bekendgemaakt met betrekking tot de iPad. Die cijfers en een uitleg ervan kun je op onze zustersite iPadclub.nl lezen.

Via AllThingsD en TUAW.

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.