Samsung Galaxy Fold kapot

Opvouwbare Samsung Galaxy Fold al binnen 48 uur kapot

Nieuw PR-drama dreigt voor Samsung

Na problemen met spontaan in brand vliegende toestellen dreigt er nu opnieuw een drama bij Samsung. Het scherm van de opvouwbare Samsung Galaxy Fold blijkt al binnen twee dagen kapot te gaan, zo blijkt uit de ervaringen van de eerste reviewers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nog niet iedereen is overtuigd van de noodzaak van opvouwbare smartphones. Behalve het nut wordt ook de duurzaamheid regelmatig in twijfel getrokken. Samsung was er snel bij met de Galaxy Fold, een toestel dat ruim tweeduizend euro kost. De eerste exemplaren blijken echter nu al problemen op te leveren. Het 7,3-inch scherm gaat kapot. Marques Brownlee, Dieter Bohn van The Verge, Steve Kovach van CNBC en Mark Gurman van Bloomberg kregen al vroeg een exemplaar in handen. Bij twee van hen ging het scherm kapot bij de scharnier.

Update 18 april: Samsung heeft aangegeven de kapotte smartphones te gaan onderzoeken. Over de verkoopcijfers hoeft Samsung in ieder geval niet te klagen: het toestel zou al volledig zijn uitverkocht.


Er doen zich meerdere problemen voor. De graphics zien er lelijk uit bij de scharnierlijn, er verschijnt een bobbel op het scherm of één kant van het scherm doet het niet goed. Er bleken ook wat misverstanden over de afwerking: er zit een transparante plaklaag over het scherm van de Galaxy Fold, die de indruk wekt dat het om een screenprotector gaat. Peuter je die eraf, dan maak je het scherm kapot.

Dat de schermen al binnen twee dagen kapot gaan is geen goed teken en wekt de indruk dat er iets met het design mis is. De Galaxy Fold is de eerste vouwbare smartphone van een grote fabrikant. Voor Samsung is het vooral een PR-drama en zal het minder kostbaar worden dan de terugroepactie van de Galaxy Note 7. Bij dat toestel moest Samsung uiteindelijk rond de $5 miljard betalen om toestellen terug te halen. Vanwege het hoge prijskaartje zal het aantal kopers van de Galaxy Fold niet zo hoog liggen.

Het scherm blijkt bovendien erg kwetsbaar. Bloomberg-reporter Mark Gurman raakte met zijn nagel de bovenkant van het scherm aan en dat veroorzaakte permanente schade. De Samsung Galaxy Fold ligt vanaf 3 mei in Europa in de winkel voor €2020. Apple zou ook plannen hebben om een opvouwbaar toestel te maken, maar zal zich nu wel twee keer bedenken voordat ze haastig een dergelijk toestel op de markt brengen.

Dat het toestel op meerdere punten niet deugt blijkt wel uit het feit dat de defecten sterk uiteenlopen. Bij de verslaggever van CNBC flikkert één kant van het scherm, bij The Verge verscheen er een hobbel in het scherm en bij Bloomberg viel een deel van het scherm uit door het lostrekken van de plastic folie. De reviewers hebben het toestel sinds afgelopen maandag in bezit. Zij hebben inmiddels vervangende exemplaren gekregen, maar Samsung heeft nog geen verklaring uitgestuurd om de incidenten te verklaren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2019, 8:35
Categorie Achtergrond
Onderwerpen samsung, samsung galaxy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.