iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: To-Do, Google Maps, Microsoft Authenticator en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals To-Do, Google Maps en Microsoft Authenticator.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Microsoft To-Do

Het zat er al een beetje aan te komen, maar het einde van de populaire taken-app Wunderlist komt nu toch in zicht. Deze week verscheen opvolger Microsoft To-Do als preview in de App Store. Maar gebruikers van het eerste uur zijn nog niet zo tevreden omdat veel functies nog ontbreken. Lees er alles over in ons artikel over Microsoft To-Do.

Google Maps

Als een van de belangrijkere app-aanbieders voor iOS kon Google niet uitblijven met een eigen iMessage-app. Deze week verscheen een update voor Google Maps waarin een aparte iMessage-extensie is toegevoegd. Daarmee kun je vanuit iMessage meteen je locatie doorsturen zonder de Google Maps-app te openen. Ook kwam er nog een aparte tijdlijn in Google Maps, zodat je kan zien waar je geweest bent. Lees ons artikel over Google Maps voor iMessage en de tijdlijn in Google Maps.

Microsoft Authenticator

Nog iets nieuws van Microsoft. Met de Microsoft Authenticator-app log je in op Microsoft-accounts met je iPhone. Je hebt geen wachtwoord meer nodig, maar bevestigt je identiteit gewoon met je vingerafdruk via Touch ID. Hoe het precies werkt, lees je in ons artikel over Microsoft Authenticator.

iCulture-app

De nieuwste iCulture-update verscheen deze week en verhelpt een kleine ergernis van sommige gebruikers. De nieuwe optie ‘dubbeltap om artikel te sluiten’ staat nu standaard uitgeschakeld en kun je zelf inschakelen. Ook kun je de app voortaan in elke gewenste stand van je iPad lezen. Meer over alle verbeteringen lees je in ons aankondigingsartikel.

Snapchat

Een regenboog of bloemetjes op je Snaps? Snapchat introduceerde deze week de nieuwe functie Wereldlenzen. Die hebben veel weg van augmented reality, al noemt het bedrijf dat zelf niet zo. Omdat ze wereldlenzen heten, zijn ze overigens wel overal te gebruiken. Lees er alles over in ons artikel over Snapchat.

iWork, GarageBand en iMovie

Geen significante update, maar wel een belangrijk nieuwtje dat thuishoort in de App Gemist. Apple slaat een nieuwe richting in met de iWork- en iLife-apps, zoals GarageBand en iMovie. Voortaan zijn ze voor alle Apple-gebruikers geheel gratis te downloaden, dus ook als je een oudere iPhone of Mac hebt. Lees ons artikel over iWork, GarageBand en iMovie.

Setapp

Setapp, de dienst waarmee je voor een vast bedrag per maand een groot aantal betaalde apps mag gebruiken, kreeg deze week een grote update. Nu de collectie apps steeds verder groeit was een zoek- en ontdekfunctie geen overbodige luxe meer. Die is dan ook toegevoegd met de nieuwste update. In ons artikel over Setapp lees je meer over alle verbeteringen en vernieuwingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.