iPhone 7-concept dubbele camera

Leveranciers verwachten iPhone 7 met dubbele lens en stereo speakers

Leveranciers van Apple houden er rekening mee dat Apple de iPhone 7 voorziet van twee camera's en twee stereo speakers.

Chipmakers zoals Cirrus Logic en Analog Devices (ADI) houden er rekening mee dat Apple een iPhone 7 met dubbele camera en stereo speakers gaat uitbrengen. Ze hebben bij hun partners productiecapaciteit gereserveerd waaruit dat blijkt. Cirrus Logic zou daarbij dubbele speakers voor de iPhone 7 maken. Als de 3,5mm koptelefoonaansluiting verdwijnt is er ruimte om aan de onderkant van de iPhone een tweede speaker te maken.
iPhone 7-concept dubbele camera

Al eerder gingen geruchten dat Apple de 3,5mm koptelefoonaansluiting wil opofferen om voortaan alle audio via de Lightning-aansluiting te laten lopen. Bovendien kun je bij de iPhone 7 ook Bluetooth oordopjes gebruiken, net als bij eerdere modellen.

Sommige uitvoeringen van de iPhone 7 of iPhone 7 Plus zouden ook een dubbele camera hebben. ADI levert daarvoor componenten. De technologie zou gebaseerd kunnen zijn op die van LinX, wat een betere kwaliteit foto’s moet opleveren. Apple nam LinX een tijd geleden over. Het bedrijf werkte aan een camera met spiegelreflex-kwaliteit voor smartphones. Een dergelijke camera zou Apple ook in een toekomstige iPhone kunnen inbouwen. De smartphone-camera’s van LinX gebruiken meerdere lenzen om een beeld vast te leggen. Door de beelden vervolgens te combineren ontstaat één foto van hoge kwaliteit. Omdat de lenzen zo compact zijn zou Apple een behuizing zonder uitpuilende cameralens kunnen maken.

A9 in iPhone 5se, A9X in iPad Air 3
Voor de A10-chips zou Apple uitsluitend willen samenwerken met TSMC, waarbij Samsung aan de kant wordt gezet. Dit gerucht circuleerde al eerder. Over processoren gesproken: de iPhone 5se krijgt waarschijnlijk een A9-chip en de iPad Air 3 een A9X-chip. Die laatste werd al gebruikt in de iPad Pro. Over de prestaties van beide apparaten hoeven we ons in ieder geval weinig zorgen te maken, want in benchmark-tests presteren deze processoren als de beste.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2016, 21:22
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.