Transmission op de Mac.

BitTorrent-app Transmission voor Mac heeft grootste update sinds twee jaar

De BitTorrent-app Transmission voor de Mac heeft een flinke update gekregen. De app is bijgewerkt voor de recente versies van OS X en biedt enkele nieuwe functies. Voor gebruikers van OS X 10.6 Snow Leopard is er echter minder goed nieuws.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Transmission op de Mac.
Als je je Mac nog gebruikt om torrent-bestanden te downloaden en daar de app Transmission voor gebruikt, dan staat er een verrassing op je te wachten. Deze BitTorrent-app heeft voor het eerst sinds bijna twee jaar een nieuwe update gekregen. Op de Mac werkt de app weer helemaal goed samen met de laatste versies van OS X.


Update 6 maart: Let op, deze versie van Transmission blijkt voor sommige gebruikers besmet met malware. De ontwikkelaars hebben inmiddels update 2.91 uitgebracht, waarin het probleem is opgelost.

Transmission bijgewerkt voor nieuwe Mac-versies

Behalve een hele hoop bugfixes voor een extra stabiele release, werkt Transmission voor de Mac nu beter samen met OS X 10.9 en later. Dat wil zeggen dat de app bijgewerkt is voor zowel Mavericks als Yosemite als El Capitan. Op laatstgenoemde ondersteunt Transmission nu ook het downloaden van bestanden vanaf HTTP-servers. De app ziet er ook beter uit, waardoor het geheel beter past bij de visuele veranderingen die OS X de laatste jaren doorgemaakt heeft.

Transmission voor de Mac is een BitTorrent-app.

Werk je echter op een oude versie van OS X, dan is er minder goed nieuws. De ondersteuning voor meer nieuwe versies van OS X heeft ervoor gezorgd dat ondersteuning voor OS X 10.6 Snow Leopard is komen te vervallen. De Mac-versie kan nu ook potentiele URI’s van je klembord herkennen en werkt met CyaSSL, WolfSSL en PolarSSL. Naast de Mac versie zijn ook andere programma’s bijgewerkt met diverse bugfixes en andere verbeteringen, zoals GTK+, QT, Daemon en de webversie.

Versie 2.90 van Transmission kun je downloaden vanaf de website van de ontwikkelaar. De complete releasenotes van alle apps vind je op deze pagina. Het is voor de gebruikers niet te hopen dat ze weer bijna twee jaar moeten wachten op de eerstvolgende update.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 06 maart: Waarschuwing voor malwareprobleem toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.