Reacties voor: Concept: Ben jij tevreden als Apple morgen deze iPhone 6c onthult?

Nederlandse ontwerper Martin Hajek ontwierp een iPhone 6c. Niet in kekke kleurtjes, maar als een kleine uitvoering van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.
Lars Paymans -

Reacties: 34 reacties

  1. Lekker belangrijk!gewoon tot morgen wachten of hebben jullie niks te doen?

  2. Toch leuk om te zien wat die Martin Hajek ervan weet te maken. Benieuwd wat Apple er straks van maakt…

  3. Ik word wel vrolijk van een compacte iPhone. Het zou mooi zijn als de product range blijft bestaan uit S, M en L (XL = iPad). Heb geen groot scherm nodig …

  4. Lijkt me een prima toevoeging. Kleurtjes zijn niet belangrijk. Formaat wel.

  5. Ho ho ho wacht even, dit klopt natuurlijk niet! Johnathan Ive heeft gezegd in een interview dat de ronde zijkanten van de iPhone 6 noodzakelijk waren om ondanks het grotere toestel het toch niet zo groot te laten ogen. In mijn ervaring hebben die ronde randen echter wel een groot nadeel: het maakt het toestel wat glibberiger, je laat em zo vallen!

    Het maakt dus voor mij totaal geen sense als er een 4″ iPhone komt met weer ronde randen. Dat moeten gewoon weer hoekige randen worden voor betere grip!

    Een 4″ iPhone zou ik overigens misschien wel overwegen, want ik heb nu een jaar een iPhone 6, het grotere scherm is wel mooi, maar is toch net ff iets minder lekker te bedienen met één hand en hij glipt snel uit mijn handen.

  6. Wat enorm creatief.
    De 6s verkleinen en hem 6c noemen.

    ….

  7. @Tom van Zummeren: Het moet toch een mooi iPhone 6 serie worden? Je kunt niet 3 verschillende designs toepassen met hetzelfde getal.

  8. Qua grootte en vormgeving? Zeker tevreden, mits hij ook in het wit komt (ik hoef geen flashy kleurtjes zoals de 5C heeft. Maar ik had hier eerder een artikel over de mogelijke specs van de 6C verwacht.

  9. Ik begon op de release dag met de 6+ die ik prachtig vond, ondertussen ben ik overgeschakeld op een iPhone 6 omdat de + me toch iets te groot was. Ik zou niet gek op kijken als ik bij deze mogelijkheid nog verder terug zou schakelen naar het compacte 6c model. Had Steve dan toch gelijk?

  10. Hoop nog steeds dat Apple weer met een 4 inch iPhone komt zodat ik over 1 of 2 jaar mijn iPhone 5s kan vervangen. Moet echt geen grotere telefoon. Deze is precies goed met 1 hand te bedienen en past in het borstzakje van Mijn overhemd of jas.

  11. @Tom van Zummeren: Precies, een smartphone met 4 inch scherm en hoekige randen voor voldoende grip. En als bonus geen plastic Bart Smit-achtige behuizing, maar een robuuste van aluminium! En hier komt ie dan: tada, de iPhone 5s!

  12. Origineel geplaatst door Shadelife
    Ik begon op de release dag met de 6+ die ik prachtig vond, ondertussen ben ik overgeschakeld op een iPhone 6 omdat de + me toch iets te groot was. Ik zou niet gek op kijken als ik bij deze mogelijkheid nog verder terug zou schakelen naar het compacte 6c model. Had Steve dan toch gelijk?

    Of Steve gelijk had of niet: de iPhone 6 en 6 plus was waren geen vergissing! Het heeft wel degelijk geholpen om superveel Android gebruikers over te laten stappen die (onterecht) wél denken dat een groter scherm beter is. Maar ik ben het met je eens dat opnieuw een compacte 4″ iPhone geen gek idee zou zijn. Die is dan voor de échte iPhone fans onder ons, haha 😉

  13. Maak mij nie zoveel uit. Heb de iPhone 6 dus voorlopig geen nieuwe nodig… Nja hoop ik haha.

  14. Blijf lekker genieten van mijn beste phone ooit de iPhone 6 die waanzinnig leuk werkt met de Apple watch. Ben wel voor enkele jaartjes zoet…😃😃😃

  15. Één probleem: de ontwerpen van Hajek zijn vaak mooier en vooruitstrevender dan die van Apple zelf… Zie ook de AppleTV en zijn eerdere ontwerpen voor de AppleTV.

  16. Origineel geplaatst door WvB22
    Één probleem: de ontwerpen van Hajek zijn vaak mooier en vooruitstrevender dan die van Apple zelf… Zie ook de AppleTV en zijn eerdere ontwerpen voor de AppleTV.

    Dat kan wel zo zijn, maar een 3d render maken is 1 ding. Om vervolgens daarin elektronica toe te passen, een antenne weg te werken, zodanig dat hij ook nog functioneert en niet wegvalt als je hem op een bepaalde manier vasthoud, komt er wat meer bij kijken dan een simpele 3d render maken.

    Elektronica maken blijft altijd een concessie tussen functionele en visuele zaken.

  17. Het design van de 5 vind ik niks, de grootte is perfect.
    Design van de 6 is mooi maar toestel is te groot voor mij.
    Dusja, van mij mag deze wel komen:-)

  18. Origineel geplaatst door WvB22
    Één probleem: de ontwerpen van Hajek zijn vaak mooier en vooruitstrevender dan die van Apple zelf… Zie ook de AppleTV en zijn eerdere ontwerpen voor de AppleTV.

    Tja, een designer zonder andere beperkingen dan zijn fantasie (en 3D-tool skills in dit geval) kan zo vooruitstrevend zijn als hij zelf wilt. Apple moet echter producten ook echt tot leven brengen en dan komen er allerlei andere (technische) beperkingen om het hoekje kijken.

    EDIT: Oh, ik zie nu dat Jan Jaap mijn mening deelt en net iets eerder was… haha

    Overigens word ik niet zo enthousiast van zijn AppleTV ontwerp. Ik vind het supermooi gerenderd, daar niet van, maar hij heeft simpelweg het iPhone 6 design gepakt en dat opgerekt tot een Apple TV en tot een touch screen remote. En dat apple logo als lampje is denk ik alleen maar storend, ik vind die kleine blauwe en rode lampjes op mijn huidige apparatuur zelfs al storend als het donker is en ik film wil kijken.

  19. @Tom van Zummeren: Wat dan wel weer zo is, is dat de creativiteit van deze designers dan wel weer voor technici mooie uitdagingen maakt om alles toch passend te maken, anders zouden we waarschijnlijk nog met dit soort telefoons lopen. Heb zelf als engineer geen kaas gegeten van design, dus mooi dat daar andere mensen voor zijn.

  20. Alleen met A9 processor.

  21. Ben erg tevreden met mijn 6plus dus zolang ze ook dit grotere formaat blijven produceren maakt het mij niet uit of er een kleiner model bijkomt.

  22. @Tom van Zummeren: Ik ben toch ook een echte iPhone fan. Heb al sinds de 3G geen ander merk keer gehad. Toch ben ik overgestapt naar het 6plus model aangezien het grotere scherm toch echt wel handig kan zijn voor het bezoeken van websites of het kijken van video’s on the road.

  23. Ik heb de volgende lanceringen gelijk gekocht; iphone 3G, 4, 5, 5s.
    Maar de 6 vind ik te groot. Wil graag een nieuwe iPhone, dus als er een 6c komt ben ik zeker geïnteresseerd!

  24. Origineel geplaatst door Shadelife
    Ik begon op de release dag met de 6 die ik prachtig vond, ondertussen ben ik overgeschakeld op een iPhone 6 omdat de me toch iets te groot was. Ik zou niet gek op kijken als ik bij deze mogelijkheid nog verder terug zou schakelen naar het compacte 6c model. Had Steve dan toch gelijk?

    Ja Steve had gelijk! Ik ben blijven steken bij de 5s. Een roze gouden 6c zie ik helemaal zitten!

  25. Dit is het eerste Apple event waar ik toch min of meer door verrast word. Doorgaans ben ik ver van te voren op de hoogte en wel bezig met hetgeen wat eventueel aangekondigd zou kunnen worden. Dit keer is beide niet het geval. Voor mezelf toch een signaal dat het allemaal niet zo spannend meer is wat Apple aan het doen is.

    Apple gaat weer naar de situatie vlak voordat SJ terugkwam bij Apple: Apple had geen focus en was met van alles en nog wat bezig. Die kant lijkt het nu ook heel langzaam weer op te gaan. Jammer.

  26. Het formaat van de 6c (4inch dus) is voor mij een must om apple fan te blijven. Als ze vanaf nu alleen nog maar 5inch en groter blijven uitbrengen dan zal mijn 5s de laatste iphone voor mij zijn. Het grote formaat is het voor mij simpelweg niet. Een telefoon gaat om mobiliteit en moet dus makkelijk mee tenemen en vast te houden zijn met 1 hand.
    Als je een groter formaat nodig hebt zijn de ipad, al dan niet de mini, het meest geschikt.

    Maargoed das mijn mening en blijkbaar willen de meeste consumenten toch liever een groooooote telefoon 🙁

  27. @Tom van Zummeren: Maar aan de andere kant: Martin Hajek maakt nooit vreemde designs die niet technisch haalbaar zijn. Kijk maar eens naar zijn site. Sterker nog, meestal zit ie redelijk dicht bij het uiteindelijke ontwerp. Soms zie je wel eens van die renders die echt nergens op slaan of zo ver van de werkelijkheid staan dat je weet dat Apple nooit een dergelijk ontwerp in productie neemt. Hajeks ontwerpen benaderen altijd behoorlijk de werkelijkheid. Ik vind dit te heet gewassen iPhone 6 ontwerp meer kans maken dan andere vage ontwerpen. Aan de andere kant heb ik het gevoel dat er helemaal geen 6C zal verschijnen.

  28. Ik blijf wel bij de iPhone 6 zolang die doet en ondersteuning heeft, ik ben er beetje klaar mee elk jaar of 2 jaar nieuwe tel.

    Lekker Simonly alleen maar geld verspilling is het anders vind ik, geld kan ik beter stoppen in huis of andere dingen weekendjes weg of iets.

  29. @Dennis: Helemaal mee eens!

  30. Origineel geplaatst door Dennis
    Ik blijf wel bij de iPhone 6 zolang die doet en ondersteuning heeft, ik ben er beetje klaar mee elk jaar of 2 jaar nieuwe tel.
    Lekker Simonly alleen maar geld verspilling is het anders vind ik, geld kan ik beter stoppen in huis of andere dingen weekendjes weg of iets.

    Vanaf morgenavond is je telefoon alweer een oud modelletje hoor, hoor je er echt niet meer bij 😉

  31. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Ho ho ho wacht even, dit klopt natuurlijk niet! Johnathan Ive heeft gezegd in een interview dat de ronde zijkanten van de iPhone 6 noodzakelijk waren om ondanks het grotere toestel het toch niet zo groot te laten ogen. In mijn ervaring hebben die ronde randen echter wel een groot nadeel: het maakt het toestel wat glibberiger, je laat em zo vallen!
    Het maakt dus voor mij totaal geen sense als er een 4″ iPhone komt met weer ronde randen. Dat moeten gewoon weer hoekige randen worden voor betere grip!
    Een 4″ iPhone zou ik overigens misschien wel overwegen, want ik heb nu een jaar een iPhone 6, het grotere scherm is wel mooi, maar is toch net ff iets minder lekker te bedienen met één hand en hij glipt snel uit mijn handen.

    Net als ipad air en mini zou geweldig zijn.

  32. Origineel geplaatst door WvB22
    @Tom van Zummeren: Maar aan de andere kant: Martin Hajek maakt nooit vreemde designs die niet technisch haalbaar zijn. Kijk maar eens naar zijn site. Sterker nog, meestal zit ie redelijk dicht bij het uiteindelijke ontwerp. Soms zie je wel eens van die renders die echt nergens op slaan of zo ver van de werkelijkheid staan dat je weet dat Apple nooit een dergelijk ontwerp in productie neemt. Hajeks ontwerpen benaderen altijd behoorlijk de werkelijkheid. Ik vind dit te heet gewassen iPhone 6 ontwerp meer kans maken dan andere vage ontwerpen. Aan de andere kant heb ik het gevoel dat er helemaal geen 6C zal verschijnen.

    Veel heeft deze ‘ontwerper’ hier anders niet voor hoeven ontwerpen. Gewoon de iPhone 6(s) maar dan een slag kleiner. Dit kan iedereen bedenken.
    En daarbij: ik blijf liever met twee benen op de grond en wacht gewoon af wat Apple écht op de markt gaat brengen. Ik denk dat onze knutselaar zich beter kan richten op het ontwerpen van iets dat ook serieus kans maakt om een tastbaar produkt te worden.
    (of zou dit een open sollicitatie richting Apple zijn?)

  33. Ik wil m’n telefoon met één hand kunnen bedienen. Dus laat alsjeblieft die iPhone 6c er komen, Steve had gewoon gelijk!

  34. Jammer , geen 6c . 🙁
    Het budget / overjarig model is de 5s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.