iPhone 5c steeds lastiger leverbaar in Verenigde Staten

De iPhone 5c is steeds moeilijker leverbaar in de Amerikaanse online Apple Store. Dat heeft wellicht weinig effect op de verkoop in winkels.

Online Apple Store iPhone 5cIn de Verenigde Staten zijn een aantal iPhone 5c-modellen zodanig uitverkocht, dat Apple pas vanaf 25 september nieuwe iPhones kan versturen naar klanten. Terwijl de online verkoop in de VS pas afgelopen vrijdag van start is gegaan. Hoewel de vertraagde leverdatum ons verklapt dat de iPhone 5c het in zijn eerste weekend waarschijnlijk goed heeft gedaan, betekent dit niet meteen dat er weinig iPhones bij de start van de verkoop in winkels zullen zijn.

Simlockvrije 16GB-modellen van de iPhone 5c worden allemaal pas vanaf 25 september verstuurd. De 32GB-variant kan in sommige situaties nog op 20 september worden geleverd, maar niet alle kleuren zijn nog zo snel beschikbaar. De verzendmomenten in de online Apple Store lijken van tijd tot tijd te veranderen: bij sommige iPhones werd eerder aangegeven dat je tot oktober moest wachten tot verzending, maar deze modellen zijn nu weer vanaf 25 september leverbaar.

Afgelopen jaren raakte de eerste lichting iPhones online ook in recordtijd uitverkocht, maar dat was geen reden tot zorg voor de rijzitters die afreisden naar de Verenigde Staten of Duitsland om de iPhone vroeg te kopen. Voorgaande jaren waren daar alle iPhone-modellen voor de vroege kopers beschikbaar, ongeacht de beschikbaarheid online. De verwachting is daarom ook dat de iPhone 5c ook gewoon beschikbaar zal zijn op 20 september, ongeacht de vertraagde verzendtijden in de Amerikaanse online winkel. Uiteraard is er wel kans dat bepaalde modellen in de loop van de dag uitverkocht zullen raken wegens een grote opkomst.

Vermoedelijk zal de lichting iPhones bestemd voor Nederlandse winkels ook niet worden beïnvloed door de Amerikaanse online verkoop. Wanneer de iPhone 5s en iPhone 5c exact in Nederland verkocht worden is nog niet duidelijk. In het verleden had Apple een uitrolplan, waarbij Nederland in de tweede golf landen zat waarin de iPhone beschikbaar werd gesteld. Nu is er echter nog niets bekendgemaakt. Wel zegt Apple dat de nieuwe iPhones rond december in 100 landen beschikbaar zullen zijn, maar we kunnen in Nederland en België ook al in oktober of november aan de beurt zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2013, 17:32
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, iPhone 5c

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.