Reacties voor: iPhone 3GS en 2e generatie iPod touch te herstellen naar iOS 4.1

De SHSHs van iOS 4.1 zijn op dit moment nog op te slaan voor de iPhone 3GS en de 2e generatie iPod touch meldt iDownloadBlog. Met behulp van de SHSHs kan een jailbreak van iOS 4.1 worden uitgevoerd.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Een tijdje geleden viel het me al op dat als ik iPod touches van de 2e generatie jailbreakte (en uiteraard eerst even in tinyumbrella zette) tinyumbrella behalve de toen huidige softwareversie ook 4.0 en 4.0.1 signeerde. De eerste keer dacht ik dat het toestel al eerder gejailbreakt was, maar toen ik meerdere ipod touches 2e gen. deed, zag ik het steeds vaker. heb er eigenlijk nooit wat over gezegd..

  2. Tweede generatie iPod touch??? De laatste iOS-versie die daar op draait is toch iOS 4.2.x?

  3. @gastje8: Klopt helemaal. Ik denk dat het hier om de 3e generatie gaat.

  4. @Gastje8: geldt dat niet alleen voor het 2e generatie MB-model? Oftewel dat hogere versies wel beschikbaar zijn voor het 2e generatie MC-model?

    Either way, het gaat volgens de bron in ieder geval wel om de 2e generatie iPod touch waarvoor iOS 4.1 momenteel wordt gesigneerd.

  5. @Paul Pols: ik heb mc model, en kan niet hoger dan iOS 4.2.1

  6. Je kunt ook gewoon iOS 4.1 v.h. internet downloaden, dan iPod aan de Mac/PC hangen, dan de alt/option toets indrukken en tegelijkertijd op de herstelknop in iTunes klikken, dan kun je een bestand selecteren (dus je selecteert het net gedownloade iOS 4.1. dan wordt iOS 4.1 op je iPod geïnstalleerd. Ik heb dit al zo’n twee maanden geleden gedaan dus het kon allang. Vervolgens kun je met Greenpoison of Limera1n je iPod jailbreaken.

  7. @Paul Pols: Nope, heb er hier nog 1 liggen, model MC (8gb) en 4.2.1 is de laatste versie beschikbaar. Artikel aanpassen svp

  8. @Joris: er staat dan ook “nog steeds” en niet “weer” in de tweede zin.

    @Arjan: wat moet er volgens jou aangepast worden dan?

  9. Kan je nu dan ook de iphone 3GS met nieuwe bootrom unlocken op iOS 4.1?

  10. @Paul Pols:

    Nee, nu heb je het al sneaky aangepast…

    De laatste aanpassing van het artikel:
    6 August, 2011 @ 17:44 by Paul Pols (screenie)
    De reactie van Arjan:
    Arjan zei op 6 augustus 2011 om 17:54

  11. Origineel geplaatst door Paul Pols: @Joris: er staat dan ook “nog steeds” en niet “weer” in de tweede zin.

    @Arjan: wat moet er volgens jou aangepast worden dan?

    Ja, maar dat gaat over de gesigneerde versie van Apple, daar had ik het niet over. Mijn manier kan iedereen uitvoeren, ook als je geen backups enzo hebt gemaakt

  12. Kan je ook je oude backup erop zetten (al je instellingen enzo).
    herstellen lukte me wel, maar de backup vorige keer echt niet….Volgens mij runde TU toen wel. iTunes gaf gewoon aan dat t niet compatible was :s

  13. @Joris: de manier die je beschreef werkt omdat Apple nu iOS 4.1 signeert (en is hetzelfde als bij gebruik in combinatie met TinyUmbrella). Als ze daarmee stoppen werkt die methode zonder SHSHs dus niet meer. Vandaar dat je de SHSHs nu op zou moeten slaan via TinyUmbrella.

  14. Nutteloos om dit voor de iPod Touch te noemen. Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom je van 4.2.1 naar 4.1 wilt.

  15. @Martijnie: noemen omdat het kan en het opvallend is? Als reden bijvoorbeeld om compatibiliteit te testen als ontwikkelaar?

  16. Heb gelukkig niet dat probleem. Zit nog bewust op de 4.3.3. totdat de 5 uitkomt.

  17. Is er iemand die me kan uitleggen waarom ik mijn 3GS überhaupt zou moeten jailbreaken ??

  18. @schroevert: Jailbreaken anno iOS 4.x: waarom eigenlijk?, iPhoneclub.nl – Categorie > iPhone – Jailbreak — Tweaks & iPhoneclub.nl – Categorie > iPhone – Jailbreak — Applicaties.

  19. Origineel geplaatst door schroevert
    Is er iemand die me kan uitleggen waarom ik mijn 3GS überhaupt zou moeten jailbreaken ??

    Waar ik nog het vaakst gebruik van maak, is de slider voor helderheid van het scherm, die met SBSettings in één veeg verschijnt. In de felle zon, ‘s nachts etc.

  20. Dat “altijd untethered” is niet 100% waar; 4.3.4 en 4.3.5 zijn nog steeds niet untethered te jailbreaken op mijn 3GS met oude bootrom omdat de hackers daar geen tool voor hebben aangepast…

    Of ik doe iets fout; dan hoor ik dat graag op het forum!

  21. @XIII: goed punt – (als de jailbreaktools daarvoor worden aangepast) toegevoegd.

  22. Zou dat ook helpen bij een iPhone 3GS die na de update steeds op een bepaald moment naar netwerk gaat zoeken en dan uitvalt? Of is daar een andere oplossing voor.

  23. @XIII: ik heb mijn 3GS old bootrom wel gejailbreaked op 4.3.5. Dat kan gewoon al hoor, zie deze video.

  24. @Marco:
    Maak een topic op het forum voor meer hulp daarmee.

    @Jack black:
    XIII heeft het dan ook over een untethered jailbreak als je goed leest.

    Ik hoop alleen dat je niet het idee hebt dat je nu een untethered jailbreak hebt, want dan kom je erg bedrogen uit 😉

    and that basically goes for everybody else too, you can still jailbreak, but this is a tethered jailbreak. Which means you’ll have to plug in your iDevice every time it turns off and you will have to rerun Redsn0w in the ‘Just boot tethered right now’ mode.

    Het staat ook in zijn uitleg:

    NOTE: you will need to run Redsn0w again in the “Just boot tethered right now” mode every time you need to reboot your iDevice and use ANYTHING from Cydia (including Cydia itself) — the same applies for Safari!

  25. @Jack black:
    Die gast is trouwens niet volledig bezig. Hij gebruikt het firmware bestand van iOS 4.3.5 niet eens 1x. Hoe wil je het dan zogenaamd tethered jailbreaken op 4.3.5??

    En dat het tethered is versta je nauwelijks. Ook in de handleiding staat het er pas onderaan. Het staat zelfs niet in de titels!

    Die video klopt gewoon niet, dus trap er niet in, dat is een iOS 4.3.4 tethered JB 😉

  26. ik probeer te herstellen naar 4.1 maar krijg error 1015, het lijkt dus toch niet te werken 🙁

  27. met 1015 moet je hem me tiny umbrella uit recovery halen

  28. ok…is er ergens een goede handleiding hoe je dit kan doen???

  29. thanks Nick, ik ga het eens proberen

  30. Ehh als je 3GS old bootrom hebt dan heb je gewoon untethered hoor. Alleen nieuwe bootrom en alle andere devices die je daar ziet staan zijn tethered behalve 3GS old bootrom

  31. Iemand een duidelijke handleiding hoe dit te doen?

    Thx vast

  32. Ik druk Shift in en dan op herstel en kies ios 4.1. Het lijkt allemaal goed te gaan en dan toch een foutmelding: nr. 20. Heeft iemand een idee hoe ik dit moet oplossen?

    Thx

  33. Hai, ik ben nog al n dummie met dit soort dingen en groen wat betreft jailbreaken e.d. Maar misschien kan iemand mij helpen… Ik had mijn iPhone pas gejailbreaked toen ik m aan mijn Comp. Hing en vervolgens de software liet updaten… Nee heb geen handtekening oid gedaan en ook geen back up gemaakt. Nu is alles weg en lukt t me niet meer om m overnieuw te jailbreaken… Ik heb n iphone 3GS firmware versie 4.3.5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.