Acer-oprichter noemt tablets een voorbijgaande modegril

De oprichter van Acer zegt dat tablets zoals de iPad en ultrabooks zoals de MacBook Pro een kort leven zijn beschoren. Notebookfabrikanten zouden wel meer naar Apple moeten kijken.

stan-shihAcer-oprichter Stan Shih heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt met zijn standpunt dat tablets zoals de iPad en ultrabooks zoals de MacBook Air een kort leven zijn beschoren. Hij noemde ze een domme modegril, zonder toekomst. Shih verwacht dat de populariteit een kwestie is van korte termijn. Bedrijven zouden er beter aan doen om notebooks met toegevoegde waarde te ontwikkelen.

Apple heeft weliswaar succes met de iPad omdat ze iets anders bieden en out-of-the-box denken. Andere notebookmakers zouden daar een voorbeeld aan moeten nemen. Omdat pc’s het hart van de IT-industrie vormen moeten producten via het pc-platform ontwikkeld worden, vindt Shih. Van Apple’s visie dat we ons in een post-pc-tijdperk bevinden, moet Acer waarschijnlijk niet veel hebben. Misschien dat de ultrabooks zoals MacBook Air inderdaad geen kans maken bij de Windows pc-community, maar de Apple-community laat zich er niet door tegenhouden om de lichtgewicht laptop te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2011, 17:03
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.