Apple brengt iOS 5 beta 5 uit voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 5 beta 5 voor ontwikkelaars uitgebracht. Voor zover bekend is dit de eerste beta die op een zaterdag is uitgebracht.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5Apple heeft zojuist de vijfde beta (build 9A5288d) van iOS 5 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen de nieuwe firmware verkrijgen via het iOS Dev Center. Daar is ook een nieuwe beta van iTunes 10.5 te downloaden. De iOS 5-beta is ook te downloaden als over-the-air update (via Instellingen – Algemeen – Software-update).

Uit de release notes blijkt echter dat deze over-the-air update niet zonder meer kan worden geïnstalleerd. Je moet met je iPhone, iPod touch of iPad terug naar de fabrieksinstellingen:
Read me iOS 5 beta 5

Dit zou kunnen verklaren waarom de software-update bij de een wel en bij de ander niet verschijnt. Blijkbaar is dit een harde eis om de update te kunnen installeren. Uiteraard is het aan te bevelen om iTunes vooraf een backup van je toestel te laten maken. Na het installeren van de update kun je met iTunes 10.5 beta 5 of een iCloud-backup je instellingen en gegevens weer terugzetten.

Uit het volledige changelog blijkt dat Apple weer een hoop problemen heeft verholpen. Zo werkt het doorsturen van mailtjes met bijlagen weer en ontbreken albumhoezen in de iPod-app niet meer na synchronisatie. Ook werkt de persoonlijke hotspot-functie weer naar behoren en worden foto’s weer correct gesynchroniseerd bij synchronisatie via Wi-Fi. Beta 5 introduceert ook enkele nieuwe (kleine) problemen.

Opvallend is trouwens dat beta 5 op een zaterdag is verschenen, terwijl Apple normaal gesproken updates op doordeweekse dagen uitbrengt. Voor zover bekend is dit de eerste zaterdag waarop Apple een beta heeft uitgebracht. Tot nu toe bracht Apple de iOS 5-beta’s ongeveer om de twee weken uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2011, 14:45
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.