Reacties voor: Gerucht: ‘iPhone 2021 krijgt geen Lightning-aansluiting meer’

Volgens nieuwe geruchten van de bekende analist Ming-Chi Kuo zitten er grote veranderingen aan te komen. De iPhone zou in 2021 vaarwel zeggen tegen de Lightning-aansluiting.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Dit lijkt me een zeer onverstandige keuze want niet alle auto’s ondersteunen draadloze CarPlay, sommige mensen hebben niet veel zin om dure kwaliteitsvolle Qi laders te kopen, sommige mensen willen geen draadloze oortjes en misschien nog het belangrijkste, ik zie niet iemand rondlopen met een powerbank en daar een Qi lader op aangesloten. Of gewoon ergens opladen bij een vriend die geen Qi lader heeft en je echt dringend moet opladen want je gsm is plat.

    Slecht idee, zeer slecht idee.

  2. Had dit eigenlijk in 2020 verwacht maar Apple’s wegen zijn nou eenmaal ondoorgrondelijk.

  3. Zou super zijn dat eindelijk een universele aansluiting krijgen zoals usb c.

  4. Draadloos opladen gaat met veel QI-opladers (veel) langzamer en schijnt ook nog eens niet zo goed voor de levensduur van de batterij te zijn…

  5. Als dit doorgaat is mijn huidige iPhone de laatste.

  6. Ik zit echt te wachten op de se2, liefst nog in het huidige formaat.

  7. Als tot die tijd draadloos opladen niet net zo snel is als bedraad laden dan is waarschijnlijk mijn laatste Iphone de 11 pro.

  8. Origineel geplaatst door KM
    Als dit doorgaat is mijn huidige iPhone de laatste.

    Succes en sterkte met je Android toestel dan🤭

  9. Ik zou juist eerder verwachten dat de goedkoopste modellen draadloos gaan. Ik ben juist bereid meer te betalen voor meer opties, niet voor minder. Geen randapparatuur kunnen aansluiten maakt de betreffende iPhone opeens veel minder interessant tot helemaal onbruikbaar.

    Neem nu alleen al ad hoc presenteren; je moet dan zeker zijn van de connectie. Draadloos verbinden is doorgaans lastig tot onmogelijk, behalve als men op de betreffende locatie het gehele WiFi en BlueTooth landschap 100% onder controle heeft en ingericht op een manier die Apple-vriendelijk is. Draadloos presenteren op een beurs kan je al helemaal vergeten omdat je signaal bedolven wordt door alle netwerkjes van standhouders die tegen elkaar opboksen.

    Dan is er ook nog wetenschappelijke apparatuur die velen willen kunnen aansluiten. Veel werkt al wel met WiFi en/of BT, maar dat kan erg storingsgevoelig zijn in een signaal-verzadigde omgeving. Hard aansluiten garandeert goed functioneren.

    Ik heb dus zo mijn twijfels bij deze voorspelling, al is het ook duidelijk dat Apple het liefst niets bekabeld aangesloten zou willen zien om de integriteit van het device te garanderen. De meest veilige telefoon is er natuurlijk een die niemand kan gebruiken; maar wie koopt dan zo’n ding?

  10. Origineel geplaatst door KM
    Als dit doorgaat is mijn huidige iPhone de laatste.

    Origineel geplaatst door Martin
    Succes en sterkte met je Android toestel dan🤭

    Dank je. Jij ook succes met een lege iPhone. Wanhopig zoekend naar een draadloze oplader of het continu bij je dragen van een powerbank

  11. Geen stress! Zulke reacties zag ik ook na de aankondiging van Face-id. Wacht eerst waar ze mee komen. Apple heeft er vast over nagedacht. Als het er eenmaal is gaan wij ons afvragen hoe we ooit zonder hebben kunnen leven.

    Heb een beetje vertrouwen in Apple. Ze doen alles stap voor stap en dit gaat helemaal goed komen

  12. Geruchten ja, maar ze gaan het niet doen dat zal namelijk niet best zijn voor hun ook niet prettig werken namelijk, hoe wil namelijk gaan programmeren??

  13. @Peter: USB-C is een waardeloze aansluiting!! te gevoelig voor gebreken en gaan snel kapot. het is troep! lightingkabel en de bolt zijn 1 van de beste aansluitingen.

  14. @Steven: komt er niet , nog steeds mensen daar op hopen.
    Er komt een opgefriste iPhone 8, hoe die gaat heten is onbekend vermoedelijk een fantasie naam.
    Een SE komt niet , een 4 inch ook niet.
    Velen zouden t graag willen alleen Apple niet.
    Gaat ook nog s de laatste worden daarna zullen we altijd fors in de portemonnee moeten om circa 800-1200€ er uit te vissen .

  15. Volgende jaar koop ik gewoon de iphone 12 pro en dan ben ik weer tot 2023 voorzien. In 2023 zien we dan wel weer verder

  16. Ik ben dan wel benieuwd hoe je een volledig vast- of leeggelopen iPhone weer aan de praat krijgt (DFU/passive mode)
    Daarbij gebruikt Apple de Lightning poort ook voor diagnostische doeleinden bijv. bij kapotte wifi of mobiele netwerk hardware.
    Dus ik ben benieuwd hoe ze dat dan gaan verhapstukken. Maar verder een strak plan en we horen wel hoe dat gaat verlopen !

  17. Volgens de geruchten gaat het alleen om de duurste modellen, dus de mensen die hier roepen “dan is mijn huidige iPhone de laatste”…. Wellicht is dan een goedkopere iPhone een optie? Het duurste van het duurste is namelijk niet verplicht en Apples goedkopere toestelen zijn nog steeds kwalitatief goed. Dus…

    Op dit moment zie ik nog niet in dat volledig draadloos erg praktisch is. Maar wellicht verandert dat komend jaar. Heb destijds ook gedacht dat de Apple Watch onnodig en onpraktisch was… kan nu niet meer zonder! (Figuurlijk gesproken…)

  18. Origineel geplaatst door KM
    Dank je. Jij ook succes met een lege iPhone. Wanhopig zoekend naar een draadloze oplader of het continu bij je dragen van een powerbank

    Wat zit je nou dramatisch te doen joh haha. “Mn laatste iphone” we spreken over een moment in 2021. Ik ben vorig jaar helemaal overgestapt op draadloos. En geloof me.. ik wil echt niet meer terug. Ladertje kost 50 euro voor een goeie. Nou… voordeel? Je hoeft nooit je kabel te vervangen omdat de weer eens kapot is(apple kabels). Enneh… misschien moet je je telefoon wat minder gebruiken dan? Als je steeds een lege telefoon hebt? Of heb je een oudere? Dan heb je geen idee wat de prestaties zijn van de 11pro.. ik zit zelf op de XS max en haal anderhalve dag met een batt conditie van 95 procent. Nu jij weer… liefst met een uitleg waarom jij altijd in de buurt van een lader wilt zijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.