iPhone 15 Pro gaming

Reacties voor: Oververhitting iPhone 15: Apple geeft iOS 17 en apps de schuld, brengt fix uit

Sommige iPhone 15 Pro-bezitters hebben last van oververhitting. Volgens analist Ming-Chi Kuo heeft het te maken met compromissen die voor de nieuwe titanium behuizing zijn gemaakt. Anderen wijzen naar Instagram als de boosdoener. Inmiddels heeft Apple zelf ook een verklaring gegeven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. En wat als dit niet via een software update op te lossen is?🤷🏻‍♂️

  2. Daar zit je dan met je splinternieuw iPhone 😜😜

  3. Lijkt heel vervelend maar waarom sommigen en niet allemaal?

  4. Ik heb er ook last van met de iPhone 15 pro Max. Alles overgezet en werd heet. Daarna heb ik het als ik foto’s neem of aan het internetten ben.

    Ps. Na de update gaat m’n Apple TV ook niet meer op schermbeveiliging en na een kwartier gebruik vanzelf uit. Heb alles al geprobeerd.

  5. Ik heb sinds vrijdag een iphone 15 pro max en mij is het tot nu toe nog niet opgevallen dat mijn iphone extreem warm wordt.
    Vrijdag heb ik de iphone als nieuwe iphone geïnstalleerd, dus app per app en alles handmatig ingesteld.
    Was er een 2,5 uren mee bezig, maar toestel werd volgens mij gewoon normaal warm.
    Ook tijdens het opladen werd hij gewoon warm zoals mijn vorige iphone 14 pro max.
    Ik laad hem wel via usb-c kabel op en niet draadloos.
    Gamen doe ik niet met de iphone, dus daar kan ik niks over zeggen.
    Het lijkt er op dat niet iedereen er last van heeft.

  6. Man, man, man wat een ellende allemaal weer. Ik snap niet dat mensen nog een iPhone kopen.

    Verstuurd vanaf iPhone 15 Pro Max

    😜

  7. Alle gekheid op een stokje, maar ik denk dat dit net zoals bij VW gaat zijn:
    Iets is / gaat niet goed, dus gaan we door middel van een update, de “kracht” eruit halen zodat het probleem eruit is en het weer “goed/opgelost” is.
    Maar dat je daardoor ineens minder power hebt, dat staat dan nergens.

    Zou een slechte grap zijn als daarna blijkt dat de Pro modellen dan net zo snel / krachtig zijn als de niet Pro modellen….dan blijft er weinig over wat dan vóór de Pro spreekt.

  8. (Red.) Meer info toegevoegd over oververhitting en dat het normaal is dat de iPhone tijdens het opladen wat warmer wordt.

  9. Niet echt last van gehad en ja, het toestel (15 pro) werd wat warmer bij het inrichten maar dat is vrij normaal als je er enkele uren mee bezig bent en ook na de 1e keer volledig opladen was hij warmer dan ik was gewend met de iPhone 13 Pro Max. Vanmorgen opgeladen vanaf 35% maar niks zorgwekkends qua temperatuur, hooguit wat lauw.

  10. Top en kudos aan iCulture voor de nuancering en duidelijke update!

  11. Huh? De 14 pro werd minder heet dan de 13pro, maar is de 15pro dan nu slechter dan de 13 pro was….?

  12. Iemand die weet wat de app “astronomie” is? Staat tussen batterijgebruik, elke dag maar is niet te vinden op de telefoon noch in de app store.

  13. @Guido: Dat is de astronomie achtergrond op je vergrendelscherm

  14. Ik gebruik de iPhone 15 Pro en heb totaal geen last van warmte ontwikkeling. Totaal geen verschil met de voorgaande modellen, behalve de iPhone XS die werd behoorlijk heet.

    Eén storm in een glas water. Ik vermoed dat software van derde een grote rol speelt. Veel software is nog niet geüpdatet voor de 15 Pro / Max. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom niet iedereen er last van heeft.

  15. Same issue, vooral als je paar foto’s maakt.

  16. Probleem lijkt te zitten in specifieke apps, waaronder Instagram..

  17. In bezit van de iPhone 15 Pro. Nergens last van. Moet wel zeggen dat ik langzaam oplaad met de oude kleine iPhone USB-A adapter en een Kruidvat USB-A naar USC-C kabel. Hoop zo 3 jaar met m’n batterij te kunnen doen.

  18. Origineel geplaatst door Jelle
    @Guido: Dat is de astronomie achtergrond op je vergrendelscherm

    Dankje. Dat maakt het toch duidelijker en logischer maar: Toch bizar want vóór iOS17 stond dit er nooit op en ik heb nergens een vergrendelscherm met astronomie ingesteld. Dat dit batterij gebruikt is dus wel enigzins raar te noemen.

  19. Pro nu een week nergens last van lekker draadloos opladen geen hitte
    Werkt perfect de 15

  20. Batterij drain (11, van 2 jaar oud van vriendin laat elke dag langer meer… ondanks zelfde use) ook warmte erg issue hier. Denk wel 5 x per dag pff ding is weer warm. Opladen en Ziggo kijken, stopt de telefoon met laden….

  21. Ik heb sinds vrijdag de IPhone 15 Pro en alleen bij t installeren wat 1,5 uur duurde iets warmer maar mij iPhone 11 Pro was net zo warm. Verder totaal geen problemen met wam worden. Ook niet tijdens bellen en veel gebruik. Ik game er niet op.

    Ik ben dik tevreden! 😊

  22. Volgens een medewerker in de Apple Store zou er inderdaad binnenkort een update komen om de problemen te verhelpen. Ook gaf hij aan dat bepaalde verouderde apps die problemen geven (met overmatig batterijverbruik/oververhitting e.d.) geweigerd zullen worden. Welke dat zijn weet ik niet. Zelf overigens geen problemen met iPhone 15 Pro Max.

  23. Wat ik persoonlijk ook raar vind. Waarom apple dit probleem niet opgemerkt heeft tijdens het testen van het toestel voordat het op de markt komt.

  24. Waar ik me meer aan irriteer is dat de accu gewoon niks waards is! De accu loopt zo snel leeg.
    Meerdere last van?

  25. Titanium is een slecht warmte geleider, daar door kan de iPhone zijn warmte niet kwijt en wordt dus heter. Daar is geen software oplossing voor. Ze moeten iPhone 15 pro uit de markt halen en een andere metaal gebruiken dat wel warmte weg geleid uit de iPhone.

  26. Het is goed dat ik nog een jaar wacht als ik al die berichten zo zie. Eerst maar eens die kinderziektes uit die titanium behuizing. Mogen jullie allemaal voor mij testen ;-)!

  27. Origineel geplaatst door Vindoes
    In bezit van de iPhone 15 Pro. Nergens last van. Moet wel zeggen dat ik langzaam oplaad met de oude kleine iPhone USB-A adapter en een Kruidvat USB-A naar USC-C kabel. Hoop zo 3 jaar met m’n batterij te kunnen doen.

    Zo een dure telefoon en dan een cheap kabeltje kopen bij de Kruidvat 🤪🤪 typisch….

  28. Omdat het nu via verschillende kanten net lijkt of de hele iPhone 15 lijn helemaal k*t is:
    Zowel ik (iPhone 15 Pro) als mijn vriendin (iPhone 15) hebben geen last van merkbare/ongebruikelijke temperatuur toename. Werkt verder als een tiet. Alleen het terugzetten van de reservekopie van een iPhone XS naar een iPhone 15 liep niet helemaal soepel, maar dat is middels een iOS update nu als het goed is verholpen.

  29. (Red.) Apple heeft iOS 17.0.3 uitgebracht, waarin het oververhittingsprobleem is opgelost.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.