Reacties voor: Hoe krasgevoelig is de iPhone 12?

Apple heeft de iPhone 12 dankzij Ceramic Shield valbestendiger gemaakt. Maar is het ook beter bestand tegen krassen?
Lees het complete artikel → Hoe krasgevoelig is de iPhone 12?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Ik heb die filmpjes wel eens bekeken en de tranen schieten in je ogen wat ze daar doen.
    Zo nieuw uit de doos gaan ze helemaal los met scherpe attributen op de nieuwste toestellen.

  2. Collega had 1 dag zijn iPhone 12 Pro. Viel van geringe hoogte (30-40) cm in een metalen gootsteen. Scherm direct kapot. Ik ben niet onder de indruk van dat Ceramic Shield. Blah blah marketing toch voor het grootste gedeelte. iPhone 11 vorig jaar ook. Wordt de reclame in een tas gegooid of valt in de auto en wordt rondgeslingerd. Geeft je de indruk dat de iPhone lekker kras- en breukbestendig is. Niets is minder waar. Binnen aantal dagen zat mijn scherm vol met krassen terwijl ik deze gewoon in een broekzak draag. Echt niet onder de indruk van dat glas wat Apple gebruikt.

    Maar 1 uitzondering van een Apple product waar ik écht van onder de indruk was. Eerste generatie Apple Watch met saffier glas. 5 jaar super intensief gebruikt. Geen enkel krasje op het glas. Helemaal niks. Echt veel gestoten tegen allerlei objecten en materialen. Roest vrij stalen behuizing eromheen een heel ander verhaal maar dat mag en is te verwachten van RVS. Nieuwe Apple Watch 6 sport: binnen een week een diepe kras in het scherm…

    iPhone 7 was het laatste scherm waarvan ik het gevoel had dat deze redelijk krasbestendig was. Daarna is het slechter ipv beter geworden.

  3. De krasbestendigheid van de iPhone XS en 11 Pro is om te huilen. Heb nog nooit zoveel krassen op m’n scherm gehad

  4. @WvB22: Met alle respect kan ik dit niet serieus nemen!
    Iedere val is anders. Je kan een telefoon op steen laten vallen en hij blijft heel, maar op tapijt breekt het scherm. Dat kan! Dan kan je Apple wel ‘pure marketing’ verwijten, maar er zijn ook legio voorbeelden waar het scherm wel heel blijft.

    1 zwaluw maakt nog geen zomer.

  5. Mijn schoonzusje heeft een 12 pro, liet hem vallen tijdens het bellen, op de stoep. 0,00 schade..

  6. Welke protector raden jullie aan?

  7. @Jelmer: ik gebruik al een tijdje de protectors van Mous

  8. Al 2 jaar in het bezit van een XS. Toestel altijd met case gebruikt, zonder screen cover. Scherm ziet er nog punt gaaf uit. Deels geluk en nooit gevallen. Maar verder een zeer intensieve gebruiker. Verder leg ik m nooit op het scherm en ben ik er gewoon voorzichtig mee. Nooit grote problemen met alle iPhones gehad. Gaat er vooral ook om hoe je met je toestel omgaat denk ik…

  9. @Sonny: nog geen enkel krasjes op mijn iphone XS…. ik weet niet wat je doet met je iphones. Het verbaasd mij vaker als ik in het openbaar vervoer zit hoeveel kapotten schermen ik zie. Ik ben wel altijd heel zuinig op electronica.

  10. Origineel geplaatst door Rv
    @Sonny: nog geen enkel krasjes op mijn iphone XS…. ik weet niet wat je doet met je iphones. Het verbaasd mij vaker als ik in het openbaar vervoer zit hoeveel kapotten schermen ik zie. Ik ben wel altijd heel zuinig op electronica.

    Ja klopt ik snap sommige ook niet heb een iPhone X 1,5 jaar oud geen enkel krasje zie je erop !!!
    Ik ben zelf ook heel zuinig op zulke dure apparaten maar blijkbaar sommige niet he vind ik echt jammer maar tja het is voor hun het is niet mijn materiaal !!!

  11. Oude X hier (binnenkort de 12 Pro). Deze X heeft altijd in een siliconen bumper van Apple gezeten *en* werd gedragen in een Valenta Arezzo 5XL-holster. Nergens een krasje te zien dus ik ben benieuwd naar het glas van de nieuwe iPhone 12.
    Gelukkig bij een collega zijn 12 in mijn holster kunnen testen zodat ik nu weet dat de 12 met bumper ook in deze 5XL past.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.