Reacties voor: Officieel: iPad Pro vanaf woensdag 11 november verkrijgbaar

De verkoop van de iPad Pro begint op woensdag 11 november, heeft Apple officieel bekendgemaakt. Ook Nederland en België zijn dan al aan de beurt. De verkoop in de Apple Stores start later dezelfde week.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. hebben!
    Heeft iemand nog ergens een paar stuivers liggen voor dit goede doel?

  2. Hopelijk is de IPad Pro er op 11-11.
    iPad was al altijd zeer goed en snel en betrouwbaar
    De Pro zal dat zeker ook zijn, en ruil de oude IPad graag in voor de beste die er is de IPad Pro!

  3. Mooi ding
    Ik koop hem.

  4. Nu kun je van elke auto een Tesla maken (qua bediening)!😚

  5. wat vreemd dat een bedrijf 300 euro bovenop de (toch al stevige) prijs van Apple zet.
    Zullen ze er dan echt veel van verkopen als het bij Apple zelf veel goedkoper is?
    Ik snap er niks van wat Bax-shop doet.

  6. Ik ga deze zeker kopen en ook die pen

  7. Mooi. Ik neem er twee.

  8. Ik was zeker dat ik m zou kopen. Maar twijfel de laatste tijd toch weer. Ik wacht nog even af of dit een laptop kan vervangen. Want die heb ik zoals het er nu uit ziet binnenkort ook nodig.

  9. Baal er echt dat hij geen OSX ondersteund, nu is het gewoon een grotere maat iPad air.. Snap de naam pro echt niet, iPad air plus was beter geweest..

    Wacht wel op de iPad Business of hoe het zal heten hahaha. Die de specs van die nieuwe MacBook heeft met USB-C. Dan koop ik hem meteen….

  10. @mak: Het pro gedeelte is dat het volledig A4 formaat is en dat je twee volle air apps kan draaien. Daarnaast is het pro omdat er pro applicaties voor kunnen zijn zoals de aangekondigde office en Adobe apps.

    Ook apps die eerder niet op een iPad konden draaien als autocad en andere zwaardere applicaties kunnen op iPad pro. Dat is dus het pro gedeelte.

    OSX zou nergens op slaan, want dat is niet bedoeld voor touchscreen. Net als Windows, en we weten hoe dat is afgelopen met touchscreens op bijvoorbeeld de surface, werkt voor geen meter.

  11. Geen OSX dus ook geen pro MS doet het een stuk beter en snapt wel waar pro voor staat ik koop wel lekker een MacBook wens iedereen voor plezier met hun groot uitgevallen iPad

  12. Ik ga de pro ook niet kopen. Zie niet de toegevoegde waarde ervan tov de iPad air. Wacht wel op de air 3 of op een iPad achtig iets wat een laptop echt vervangt.

  13. @Icandy: OS X werkt niet, want is niet voor touchscreens. Net als Windows. Ik gebruik dagelijks een surface en meerdere keren per week pc’s met Windows en touchscreens. En ik kan je vertellen dat het echt dramatisch is.

  14. @Pieter: Nooit met windows 8 of 10 op een touchscreen gewerkt zeker? Je komt iig zo te merken niets verder dan wat vooroordelen uit tweede en derde hand.
    Werk nog steeds liever met OS X dan Windows, maar het verschil is kleiner dan ooit mede doordat Apple de stap naar touchscreen niet durft te zetten en daardoor op onderdelen zichzelf op àchterstand heeft gezet.

    Dat OS X ongeschikt zou zijn voor touch, dàt slaat nergens op. Niet voor niets is de nieuwe Apple mouse zoveel goedkoper dan de nieuwe touchpad: zonder serieuze touchondersteuning op minimaal touchpad niveau, met oa multivinger gestures, is OS X kreupel.

    Apple heeft ook bijna alle ingrediënten
    voor touchscreen besturing al lang ingebouwd in OS X, maar door het ontbreken van touchscreens onbruikbaar gemaakt. Een schermtoetsenbord zit er al heel lang in, maar is nutteloos zonder touchscreen. Launchpad van hetzelfde laken een pak: ideaal voor een touchscreen, zonder compleet nutteloos. Maar wel al jaren aanwezig in OS X.

    De grote iPad kan met iOS nog steeds Mac of PC niet volledig vervangen, mist nog altijd voor velen cruciale functionaliteit. En is bovendien afhankelijk van een Mac of PC met iTunes, maar maakt zichzelf daardoor voor de meeste mensen feitelijk overbodig. Want als je daar dan een Macbook of Windows laptop, tablet of hybride voor kiest kun je daar ook zonder oversized iPad al hetzelfde en meer mee.

    Maar wens iedereen die denkt er wel genoeg aan te hebben er veel plezier mee. Ieder diertje zijn pleziertje, elk beestje zijn feestje 😉

  15. @Pieter: 2x mis, je kunt alleen vertellen dat jij er niet mee uit de voeten kunt. En hebt je nooit genoeg in OS X verdiept om te begrijpen hoeveel touch elementen er al heel lang inzitten.

  16. Helaas te duur voor mij, toch zeker voor een tablet zijnde.
    Beetje jammer, niet iedereen is een grootverdiener.
    En ik moet al keuzes maken die ik nog altijd belangrijker vind zoals een iPhone en nu een aptv4 gekocht.

  17. Origineel geplaatst door FerryMan
    @Pieter: Nooit met windows 8 of 10 op een touchscreen gewerkt zeker? Je komt iig zo te merken niets verder dan wat vooroordelen uit tweede en derde hand.

    Ik wel, al een jaar gebruik ik zakelijk W8 op een touchscreen. Wat mij betreft bagger.

  18. Steve Jobs heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de user experience van het werken met touch op een iMac.

    De conclusie was dat deze slecht is.

    Ik kan het mij helemaal voorstellen.
    Je maakt een te verre beweging.
    De afstand is te ver waardoor je minder nauwkeurig kan aanraken.
    Het is vermoeiend (probeer maar eens een minuut lang net alsof je een touch screen hebt, dat ben je snel zat).

    Daarvoor hebben ze de touchpad ontwikkeld. Dat werkt perfect met alle gestures die wij maar kunnen bedenken.

    Dus don’t hold your breath, een touchscreen op een Imac/MBA/MBP zal er nooit komen.

  19. Origineel geplaatst door Bartelomeus
    Nu kun je van elke auto een Tesla maken (qua bediening)!

    Is toch nog wel een beetje zielig, vergeleken met de 17″ van Tesla. 🙂

  20. Origineel geplaatst door jossebos
    Steve Jobs …

    Dus don’t hold your breath, een touchscreen op een Imac/MBA/MBP zal er nooit komen.

    Gelukkig. Een medium dat contact heeft met de overledenen èn waarzeggende gaven mengt zich in de discussie.

    Dat zijn natuurlijk doorslaggevende observaties, de discussie is definitief voorbij. 😂

    Alleen jammer dat hij geen idee heeft hoe je een touchscreen gebruikt, en denkt dat je continu van linksboven naar rechtsonder zult moeten swipen
    En dus voorspelt dat de grote ipad gaat mislukken. Die heeft immers een nog groter scherm dan de 11 en 12″ macbooks, die al ongeschikt voor touch zouden zijn…

  21. @Frits: Ik doelde inderdaad ook Windows 8 en 10. En ik deel de mening van Frits. Het is er niet eens beter op geworden bij Windows 10.

  22. @FerryMan: Ik denk wel dat een iOS achtige versie die in staat is osx apps te draaien mogelijk. Alleen het volledige osx zie ik toch niet zo gebeuren.

  23. Het idee om zon dure apparaat te syncen met een asus t100 maakt me gek :d Apple heeft nooit 2 in 1 gewild. Dat is waarom iOS zo traag door ontwikkeld.

  24. Jammer dat er geen ipad air 3 komt dit jaar

  25. In bijgevoegde link zie ik een prijs tot € 1.249. Hierboven lees ik “loopt op naar € 1.259”. Welk prijs is juist?

  26. Als Photoshop hier op zal gaan draaien (al dan niet via de cloud) is het zeker een overweging waard. Tot zolang wacht ik nog wel even maar het jeukt wel hoor!

  27. Twijfel nog steeds of het toch een Wacom Cintiq Companion 2 gaat worden.
    Hiermee is het wel mogelijk om alle native Mac OS X programma’s d.m.v. touch te bedienen. Je hebt er wel een Mac voor nodig.

  28. Kijk, dat is nog eens je doelgroep kennen 😂.

    .. De iPad Pro is bedoeld voor bedrijven, ontwikkelaars, studenten en andere mensen die veel met het apparaat moeten werken….

  29. “Ik koop hem”, “Ik koop er twee”, “Hebben”….
    Zijn er tegenwoordig alleen nog maar miljonairs hier op IC?

  30. @Pieter: “Pro” staat dus puur voor het grotere scherm en een drukgevoelige pen(keyboard is vrij verdrietig)Al die apps zijn er voor de iPad Air ook.De Air heeft ook een beer van een CPU en wat minder RAM dus de verschillen zijn niet zo spectaculair…

  31. Smart cover 69euro
    Silicone hoes 89euro

    Dus om je iPad (voor & achterkant) te beschermen, betaal je 160euro?

    Dus de prijs van een Apple TV 4 voor een stukje plastiek 🙂

  32. Helaas, geen normale prijzen, wie dat wel vind, moet even diep nadenken over zich zelf, we gaan te ver!!! Iedereen wie een bedrijf heeft en deze echt nodig heeft OK maar ik denk dat we gek gemaakt worden door Apple!!!

  33. Snap de toegevoegde waarde van dit veel te dure ding niet echt, maar goed *aait Macbook*

  34. Ik wacht wel op de air3, en verwacht die zelfs in het voorjaar van 2016

  35. Origineel geplaatst door Laurens
    Kijk, dat is nog eens je doelgroep kennen 😂… De iPad Pro is bedoeld voor bedrijven, ontwikkelaars, studenten en andere mensen die veel met het apparaat moeten werken….

    😂😂😂 Helder toch? 😉Je licht er trouwens en passant een heel interessant punt uit. iPad en iOS voor ontwikkelaars??? Heb ik iets gemist? Komt Xcode er ook in een iOS versie? Of is er ook maar één andere serieuze IDE die op iOS kan draaien??@iCulture: die claim, geschiktheid voor ontwikkelaars, verdient wel wat meer uitleg en onderbouwing, àls hij houdbaar is tenminste… anders lijkt me een correctie op zijn plaats.

  36. @Pieter liever een macbook voor dat geld.

  37. Ik wil hem hebben, en ga hem gebruiken ipv mijn macbook air. Neem de 128GB + cellular zodat ik hem overal kan gebruiken, ook zonder thetering.

    Wil alleen wel dat toetsenbord er bij; hoop wel dat die ook meteen leverbaar is.

    Eind van de week ook in de winkels staat er. Zou dat donderdag al zijn; ben die dag namelijk in Den Haag.

  38. Wordt iPad Air 2 dan niet goedkoper?
    Zie nog aanpassing in de Apple Store App.

  39. Wat een raar product. Ik denk even na hoe je van de ene naar de andere app gaat switchen. Dan moet je dus met je vinger naar het scherm om de andere app te selecteren? als de pad in de stand staat terwijl je ook nog eens een pencil in je handen hebt?

  40. Prachtig apparaat hoor, maar in vergelijking met de MacBook vind ik de iPad Pro toch erg duur.

  41. Misschien nog wel verstandiger om h’m bij Bax shop te bestellen! Daar kost het goedkoopste model ‘maar’ €879!

  42. @Job Hendriksen: zou bax hem op tijd kunnen leveren ? zie staan 4 weken levertijd

  43. Weet iemand op welk tijdstip de Pro in de verkoop gaat?

  44. hij is te koop via de appstore APP. de pen is niet deze week leverbaar dat is medio 19 november

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.