Multiple-exposure-icon

Multiple Exposure: maak creatieve foto’s met meervoudige belichting

Met Multiple Exposure kun je gemakkelijk meerdere foto's over elkaar heen maken, wat leuke resultaten op kan leveren. De app is ook toegankelijk voor mensen die geen uitgebreide fotografie-achtergrond hebben.

Multiple-exposure-icon Een leuk trucje met een ouderwetse fotocamera (met een rolletje) is het bewust niet doordraaien van het rolletje, zodat je twee opnames op een foto krijgt. Hierdoor krijg je de gekste resultaten, van twee verschillende foto’s die met elkaar vermengd worden tot een kiekje. Met Multiple Exposure krijg je een soortgelijk effect, en maak je foto’s door ze meervoudig te belichten.

Multiple Exposure maakt het gemakkelijk voor de gebruiker om dit soort creatieve foto’s te maken. De camera-app lijkt namelijk sterk op die van Apple, maar voegt een extra (kleinere) knop toe die naast de witte knop staat waarmee je een foto afdrukt. Met een schuifbalk stel je de intensiteit van de belichting in.

Multiple-exposure Multiple-exposure

Multiple Exposure: meerdere foto’s over elkaar maken

Door deze witte cirkel in te drukken maak je een foto maar druk je hem nog niet af, zodat je er nog een andere foto ‘overheen’ kunt maken. Als je fotoproject afgerond is tik je op de grote cirkel om de laatste foto te maken en het geheel in je camerarol op te slaan.

Met de live preview van Multiple Exposure weet je precies hoe het eindresultaat er uit komt te zien, en met de zwart-wit modus geeft je een kiekje een ander uiterlijk. Instant Blend is een app waarmee je een soortgelijk effect krijgt, maar waarbij de handige dubbele knop van Multiple Exposure ontbreekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2015, 12:58
Categorie Apps
Onderwerpen camera, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.