Uitzending-Gemist-app

Ontwikkelaar maakt onofficiële Uitzending Gemist-app voor Apple TV

Een Nederlandse ontwikkelaar heeft een onofficiële Uitzending Gemist-app gemaakt voor de Apple TV 4. In dit artikel lees je hoe je de app werkend krijgt.

Uitzending-Gemist-app

Nederlandse ontwikkelaar Jeff Kreeftmeijer heeft een onofficiële Uitzending Gemist-app gemaakt voor de nieuwe Apple TV. Deze kun je zelf ook gebruiken, maar je hebt er wel Xcode en wat technische kennis voor nodig.

Uitzending Gemist op Apple TV

Programmeur Jeff Kreeftmeijer van het Amsterdamse Fingertips heeft het voor elkaar gekregen om Uitzending Gemist werkend te krijgen op de vierde generatie Apple TV, waarbij het uiterlijk ook nog eens aansluit bij de rest van tvOS. Apple staat toe dat mensen via Xcode apps op hun Apple TV zetten, ook al is de functie eigenlijk bedoeld voor ontwikkelaars.

Uitzending-Gemist-app

Xcode en een developer account

Om deze onofficiële app werkend te krijgen op je Apple TV is enige technische kennis wel handig. Je hebt namelijk naast de Apple TV ook een Mac en USB-C kabel nodig, zodat je de twee met elkaar kunt verbinden.

Ook heb je een developer-account nodig, die je gratis aan kunt maken via developer.apple.com. Als je vervolgens Xcode 7 Xcode op je Mac en je met de developer-account inlogt ben je klaar om aan de slag te gaan.

Als je de bestanden van het Github-project opgeslagen hebt kun je ze openen in Xcode. Zorg er daarna voor dat je bij Bundle Identifier de naam aanpast en klik op Fix issues. Als je op de Play-knop drukt moet de app nu opgestart worden. Heb je meer hulp nodig bij het sideloaden van apps, dan kun je op iDownloadblog een uitgebreidere uitleg vinden voor een soortgelijke app.

Uitzending-Gemist-app

Het gaat hier dus niet om een app in de tvOS App Store, maar een app die je via sideloading op het apparaat zet. Je loopt dan ook misschien wat vaker tegen problemen aan dan je gewend bent; denk aan vastlopers en error-meldingen. Opnieuw opstarten van de app kan helpen.

Als je tegen andere problemen aanloopt staat er op de Github-pagina een formulier waarmee je een melding kunt versturen naar Kreeftmeijer. We kunnen op iCulture helaas geen support voor deze app geven.

Meehelpen met deze app?
Ontwikkelaar Jeff Kreeftmeijer zoekt nog mensen die kunnen meehelpen bij deze app, bijvoorbeeld het maken van een appicoon. De lijst met issues waar nog aan gewerkt moet worden staat ook op Github.

Komt er nog een officiële Uitzending Gemist-app?

Het kost dus wat moeite, al lijkt dit voorlopig de enige manier om aan Uitzending Gemist te komen op je Apple TV. NPO liet onlangs nog aan ons weten dat zij AirPlay voldoende vinden. Op de korte termijn zijn er geen plannen voor een officiële app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2015, 15:56
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen github, uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.