Reacties voor: ‘iPad Pro krijgt usb-poort en aansluiting voor toetsenbord en muis’

De iPad Pro krijgt usb-poorten voor het aansluiten van toetsenbord en muis en voor snelle data-uitwisseling met computers, zeggen nieuwe geruchten.

Reacties: 22 reacties

  1. Ik denk persoonlijk eerder dat alle accesoires met Bluetooth moeten worden aangesloten aangezien een usb poort redelijk dik is en Apple altijd strakke designs heeft. En misschien komt er wel zoals bij de iPad 1 een keyboard Dock voor de iPad pro. (Lijkt mij best logisch)

  2. Lijkt me erg onwaarschijnlijk, zeker na jullie bericht van een tijd terug over de USB poorten die ze uit de Macbook Pro willen gaan halen ivm ruimte. Klinkt heel tegenstrijdig.

  3. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  4. Er komt echt geen USB poort. Dat belemmert de drang naar zo dun mogelijk. Alles moet draadloos bij Apple, clean desk. Zelfs de Apple Watch is draadloos opladen. En dat is de eerste stap in een proces waar we straks helemaal geen aansluitingen hebben.

    Apple gaat ook meer en meer in de cloud werken, dus een usb pen aansluiten is straks niet meer nodig. Via al je Apple apparaten kan je al direct bij je documenten en op een windows systeem kan je gewoon inloggen en je documenten downloaden.

  5. Ja hoor, en volgens het volgende gerucht kun je er ook ‘flash’ op draaien…..

    Poorten betekent dat de iPad dikker wordt. Alle Apple producten verliezen poorten. En dan gaat de iPad ze krijgen?

    Je zal er voor EUR 100 wel een ‘amazing’ docking station voor kunnen kopen.

  6. USB poort lijkt me heel ver gezocht. mogelijk USB-C?

    Ik vraag me af of het software-technisch mogelijk is te schakelen tussen OSX en IOS? Dat zou een hele goede zet kunnen zijn van Apple

  7. Het zal de nieuwe usb C zijn denk ik. Die is dun en past makkelijk. Ik denk ook dat het er in zal zitten. Extra verkoop argument voor de iPad. Zal weer enorm veel mensen trekken zoals de de grotere iphones hebben gedaan.
    De verkopen gaan toch achteruit en dit zal de juiste impuls wel geven waar velen toch stiekem op hebben gewacht.

  8. WOW!! Wat een amazing innovatie is dit toch weer!! Echt ongelooflijk waar Apple toch altijd weer mee komt. De eerste in de hele wereld met USB 3.0 connectivity, echt goed van jullie Apple! Is ook weer veel beter dan die Thunderbolt-connecties uit de vorige generaties iPad!! Apple: het meest innovatieve bedrijf op aarde, blijft iedere keer weer amazen!!

  9. Origineel geplaatst door Watcher
    WOW!! Wat een amazing innovatie is dit toch weer!! Echt ongelooflijk waar Apple toch altijd weer mee komt. De eerste in de hele wereld met USB 3.0 connectivity, echt goed van jullie Apple! Is ook weer veel beter dan die Thunderbolt-connecties uit de vorige generaties iPad!! Apple: het meest innovatieve bedrijf op aarde, blijft iedere keer weer amazen!!

    Leuk altijd dat commentaar op dat innovatie. Maar helaas is het na praten wat de massa doet. Want als je goed ingelicht bent had je kunnen weten dat Apple niet de aller eerste met iets wilt zijn. Ze maken producten waar van zij vinden dat het de beste zijn en wat de consument wilt hebben of nodig heeft maar dat nog niet weet.

    Zij hebben producten die zij naar eigen inzicht perfectioneren. Doen ze al jaren en zullen dit altijd blijven doen. De eerste met een product zijn is en zal nooit hun prio zijn.

  10. @Watcher: Je zou ‘t kunnen lezen als sarcasme : )
    Hoewel ik van mening ben dat Apple nog altijd enorm innovatief is maar momenteel langer de tijd neemt om producten op de markt te brengen.

  11. Een MUIS aansluiten op een iPad?? Een iPad gebruikt iOS, een besturingssysteem ontworpen om te kunnen bedienen met je vingers, niet met een muis. Om een iPad te kunnen bedienen met een muis zouden ze eerst een afgewaterde versie van OSX op een iPad-achtig toestel maken, maar dat gaan ze naar mijn mening nooit doen. Los daarvan zouden ze de muis volgens mij ook nooit via een usb-poort aansluiten, 1 alle toestellen koppel je nu via bluetooth met een iOS-apparaat en 2 de lightning-poort ondersteund binnenkort ook binnenkomende signalen zodat dit eventueel ook via de lightning-poort zou kunnen. USB-C past nog wel in een iOS-apparaat, maar volgens mij gaat Apple nooit meer poorten gebruiken op een iOS apparaat dan één lightning-poort en één audio-aansluiting ( en waar nodig een simkaartslot natuurlijk ). Als er al een trend is bij Apple dan is het een om zo weinig mogelijk knoppen en poorten te gebruiken en waar het mogelijk is deze elimineren en zie ik zelfs mogelijk een toekomst waar er helemaal geen fysieke poort meer wordt gebruikt.

    De iPad Pro is volgens mij dan ook alleen maar een hersenspinsel van een of andere analist die Apple niet goed kent en denkt dat Apple dit nodig heeft om te kunnen concurreren. Nu de eerder aangekondigde vermoedelijke lanceringsdatum van het apparaat gepasseerd is proberen ze natuurlijk hun wonden te likken door te laten uitschijnen dat Apple en niet zij alles niet op een rijtje hebben en dus maar besloten hebben om het later pas op de markt te brengen. Waarschijnlijk krijgen we in september gelijkaardige berichten dat het toestel weer is uitgesteld totdat iedereen het idee zowat vergeten is. kuch Apple TV-set kuch kuch.

    Persoonlijk had ik dan ook gehoopt dat wanneer een dergelijk bericht hier dan toch verschijnt de waarheid ervan toch wat meer vraag getrokken zou worden. Nu nemen jullie dit gerucht schijnbaar al voor een waarheid aan.

  12. ogod apple is apple niet meer

    usb, stylus whatnex?? bloeddruk meter??

  13. What the f**k, als dat zo is, gooi ik alle Apple’s weg…en koop Samsung. Ben Ipad gebruiker sinds dag 1, en idd gelijk die usb en memory dongle van Apple gekocht…om vervolgens NOOIT te gebruiken..
    Dus dit is een stap 5-jaar terug…geen visie!

  14. @Harold: Heel grappig eigenlijk dat een reageerder hier durft te zeggen dat Apple geen visie heeft. Misschien moet je er solliciteren.

  15. Heus niet!

  16. Holy crap wat een felle reacties hier. Niet meteen roepen dat dit geen innovatie is en ik gooi al mijn spullen weg en blabla…

    Dit is een GERUCHT mensen, de reacties klinken alsof iedereen denkt dat Apple zojuist daadwerkelijk die grotere iPad heeft aangekondigd.

    Zelfs als die geruchten waar zijn, zijn ze volledig out of context. Het zou best kunnen dat Apple een USB 3.0 type-C portje toevoegt, wat net zo dun is volgens mij als lightning dus het zal het apparaat niet dikker hoeven maken. Wie weet zijn ze daar wel iets heel slims mee van plan, weet jij veel. Toen Touch ID voor t eerst uitlekte werd er ook geroepen ‘wat een gimmick’ maar kijk nu eens waar je t allemaal voor kunt gebruiken: aankopen app store, betalen in fysieke winkels, telefoon ontgrendelen, third party apps beveiligen en wie weet wat nog meer in de toekomst. Dat bedoel ik met dat dit gerucht out of context is.

    Verder vind ik het enige rare aan dit gerucht dat je ook een muis zou kunnen aansluiten. Dat zou impliceren dat er iets als MacOS op zou kunnen draaien. Maar dat gaat hard tegen het hele principe van Apple in: dat je een specifieke interface moet ontwerpen voor touch, en een specifieke interface voor muis.

  17. @Tom van Zummeren: Volledig mee eens. Alleen denk ik zelfs niet dat ze een USB poort zullen toevoegen, tenzij ze de lightning poort ermee zouden (moeten) vervangen

  18. Origineel geplaatst door Harold
    What the f**k, als dat zo is, gooi ik alle Apple’s weg…en koop Samsung. Ben Ipad gebruiker sinds dag 1, en idd gelijk die usb en memory dongle van Apple gekocht…om vervolgens NOOIT te gebruiken..
    Dus dit is een stap 5-jaar terug…geen visie!

    Wow… just wow. Ok ik ga proberen jouw logica te volgen. Jij bent tevreden (neem ik aan) met je iPhone, iPad en/of Mac. Nu komt er heel misschien een NIEUW product waarvan één aspect je niet bevalt en ineens ben je niet meer tevreden met de producten die je al hebt en gooi je die maar weg… nee sorry ik volg je niet.

  19. Als je Apple de afgelopen jaren een beetje gevolgd hebt weet je dat dit een zeer onwaarschijnlijk verhaal is.

    – Apple zou nooit fysieke toetsenbord-aansluiting in een iOS apparaat opnemen (Bluetooth volstaat).
    – Waarom zou Apple USB-3 toevoegen als de Lightning poort al heel snel is. Het is waarschijnlijker dat ze met een doorontwikkelde Lightning poort komen.
    – Een muis-aansluiting is wel het aller-idiootste deel van dit gerucht. iOS is ontwikkeld voor touch, niet voor muizen.

    Iemand is aan het kijken hoe ver hij kan gaan met een onzin-verhaal over Apple en iedereen neemt het klakkeloos over, inclusief de serieuzere sites als AppleInsider.

    Een grotere iPad daarentegen is een logische stap. Het maakt tal van nieuwe toepassingen mogelijk, bijvoorbeeld in winkels, auto’s (Tesla), muziek maken, etc. Voor het lezen van tijdschriften is een groter scherm ook heel handig.

  20. Slim van Apple (als de geruchten kloppen tenminste) om de introductie van de 12″ iPad en 12″ Macbook Air uit elkaar te trekken, die zullen voor een deel in elkaars vaarwater zitten. Nu kunnen mensen die eerst de MacAir kopen later erachter komen dat de iPadMaxi toch de betere keus voor ze is, en verleid worden allebei te kopen…

    En jammer dus voor mensen die in allebei geïnteresseerd (zouden kunnen) zijn. Dat wordt òf afwachten tot ze allebei uit zijn, òf bij uitkomst van de eerste gokken welke het beste zal voldoen obv halve informatie…

  21. Jammer dat Apple ineens zo in de niche market zit
    Je kan dan toch beter een mb air kopen

  22. Origineel geplaatst door steef: Jammer dat Apple ineens zo in de niche market zit
    Je kan dan toch beter een mb air kopen

    Er moet een concurrent komen voor de surfuce pro. Dat is een tablet die zelfs op i7 draait..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.