iPad Pro Martin Hajek 3

‘iPad Pro krijgt usb-poort en aansluiting voor toetsenbord en muis’

De iPad Pro krijgt usb-poorten voor het aansluiten van toetsenbord en muis en voor snelle data-uitwisseling met computers, zeggen nieuwe geruchten.

iPad Pro Martin Hajek 3Goed nieuws voor mensen die van hun iPad vinden dat het eigenlijk een computer is. Apple zou plannen hebben om de iPad Pro te voorzien van een USB-poort om makkelijker accessoires aan te sluiten. De informatie is afkomstig van de Wall Street Journal, die daarmee reageert op een pas verschenen gerucht van Bloomberg. Zij claimen dat de productie van de iPad Pro is uitgesteld naar september en WSJ sluit zich daarbij aan: de massaproductie start pas in de tweede helft van dit jaar.

De krant schrijft dat Apple de functies van de iPad Pro nog niet helemaal definitief heeft. Zo wordt er gedacht over snellere data uitwisseling tussen de iPad en andere apparaten. Daarvoor zou een USB 3.0-poort ingebouwd worden. Apple overweegt ook poorten om een toetsenbord en muis aan te kunnen sluiten. Tot nu toe moest je toetsenborden koppelen via Bluetooth. Hoewel dat goed werkt, levert het ook wel eens connectieproblemen op. Een rechtstreekse aansluiting zou veel mensen wel aanspreken.

Lees ook: Dossier: iPad Pro

WSJ bevestigt ook nog eens dat het scherm van de iPad Pro 12,9-inch groot is. Veel groter dus dan de huidige 9,7-inch van de grootste iPads. De afgelopen tijd circuleerden ook wel geluiden over een diagonaal van 12,2-inch, maar die zijn volgens WSJ niet correct. Daarnaast krijgt het apparaat een grotere batterijcapaciteit dan bij de huidige iPad Air 2 het geval is. Apple zoekt nog naar manieren om het opladen sneller te laten verlopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2015, 8:42
Categorie Geruchten
Onderwerpen ipad pro, usb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.