Ligature Emoji iOS 8.3

iOS 8.3 laat je emoji ontleden

In iOS 8.3 kun je een emoji ontleden door op de backspace-knop te drukken. Hierdoor verandert bijvoorbeeld een verliefd stel in twee emoji van mensen en een hartje.

Ligature Emoji iOS 8.3
We wisten al dat Apple in iOS 8.3 multiculturele emoji heeft toegevoegd, maar het lijkt er op dat de smileys nog een nieuwe functie hebben gekregen. Druk je in iOS 8.3 op backspace bij specifieke emoji, dan verschijnen de emoticons in beeld waar deze smiley uit is samengesteld.

De nieuwe ‘ligatuur’ emoji-functie werkt bij de smileys met zoenende en verliefde mensen. Druk je bij twee verliefde vrouwen bijvoorbeeld op backspace, dan verschijnen er ineens drie emoji in beeld: twee vrouwen en een hartje. De functie zorgt ervoor dat je een gewilde emoji op het scherm laat verschijnen, door er simpelweg één te pakken die er op lijkt. Kun je het hartje op het emoji-toetsenbord niet zo snel vinden? Dan kun je ook gewoon één van de verliefde emoji-afbeeldingen ontleden.

De ligatuurfunctie voor emoji werkt slechts één kant op: je kunt een emoji enkel ontleden, en dus niet een nieuwe maken door meerdere afbeeldingen te combineren. Een idee dat eerder deze week op Dribbble werd voorgesteld door ontwerper Louie Mantia.

Ligature Emoji Louie Mantia

Apple denkt er wel over na om je emoji te laten combineren om een nieuwe afbeelding te maken. Dit is namelijk precies de manier waarop emoji met meerdere huidskleuren zouden werken volgens een recent voorstel van Apple en Google aan het Unicode Consortium. Uiteindelijk werd gekozen voor een simpeler selectiescherm, in de laatste beta van iOS 8.3.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2015, 8:09
Categorie iOS
Onderwerpen emoji, ios 8.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.