mobiel-zelfscannen-appie

Albert Heijn biedt mobiel zelfscannen met iPhone in 200 winkels aan

Albert Heijn gaat mobiel zelfscannen met iPhones en iPads in 200 winkels mogelijk maken. Je kunt terecht in alle winkels waar zelfscanners al worden gebruikt.

Albert Heijn gaat het mobiel zelfscannen uitbreiden naar 200 winkels. Het gaat om winkels waar je al met een handscanner boodschappen kon doen. Vanaf woensdag 11 maart kan het ook mobiel, via de Appie-app op iPhone en iPad.

mobiel-zelfscannen-appie

Volgens Albert Heijn zijn ze de eerste supermarktketen in Europa waar klanten op zo’n grote schaal gebruik kunnen maken van mobiel zelfscannen. Begin februari schreven we op iCulture over een proef die in vijf winkels gaande was en waar de grootgrutter al in 2012 mee is begonnen.

Inmiddels slaat de proef in de vijf Albert Heijn-winkels zodanig aan, dat uitbreiding naar veel meer winkels mogelijk is. Veel klanten blijken het prettig te vinden om met hun mobiele telefoon boodschappen te scannen omdat het snel, makkelijk en overzichtelijk is. Na het rondje door de winkel heb je geen lange wachttijd meer bij de kassa. Als je de mobiele zelfscannerfunctie in de app wilt gebruiken moet je in de Appie-app installeren de AH Bonuskaart eenmalig scannen. Daarna kan het scannen in de winkel beginnen. Je kunt in de app eenvoudig switchen tussen het boodschappenlijstje in de app en de zelfscanfunctie. Aan het einde van de route reken je af bij een betaalpaal, waarna je met een code op de kassabon het hekje kunt openen om de winkel te verlaten. Klanten kunnen tijdens het zelfscannen gebruik maken van het gratis Wi-Fi-netwerk in de winkel. Snap je nog niet helemaal hoe het werkt, dan kun je op de website van AH een filmpje kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2015, 9:26
Categorie Apps
Onderwerpen albert heijn, appie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.