‘iPad Pro heeft een stroever scherm dan eerdere iPads’

De iPad Pro werd getest door bekende Disney-tekenaars. Eén van de tekenaars merkte daarbij op dat het scherm van de iPad Pro stroever aanvoelt dan het scherm van de normale iPads.

iPad Pro met Disney-tekenaars.Enkele striptekenaars van Disney mochten de iPad Pro alvast aan een test te onderwerpen. Ze gingen los met het tekenen van Mickey Mouse, Olaf uit Frozen en andere bekende figuurtjes uit de tekenfilms. Wat daarbij opviel, is dat het tekenen op de iPad Pro anders aanvoelt dan op de gewone iPads, zo merkte één van de tekenaars op. Bij eerdere hands-ons werd dit nog niet opgemerkt, waardoor het vermoeden ontstaat dat Apple iets heeft aangepast.

Scherm stroever dan gewone iPads

Tijdens het tekenen merkt story artist Jeff Ranjo in een Periscope-video op, dat het scherm anders aanvoelt dan bij de gewone iPads. Het scherm lijkt iets stroever te zijn, waardoor meer het effect van tekenen op papier ontstaat. Dit lijkt een goed teken te zijn voor mensen die fanatiek willen gaan tekenen op de iPad Pro in combinatie met de Apple Pencil, omdat je pen minder snel wegglijdt als je nauwkeurig wilt tekenen. Of deze stroefheid aan de Apple Pencil of het daadwerkelijke scherm ligt, werd uit de video niet helemaal duidelijk.

iPad Pro met Disney-tekenaars.

Wat ook opviel, is dat het oppervlak van de iPad Pro niet zo stroef is als de tablets van Wacom, die al langer worden gebruikt om te tekenen. Het scherm van de iPad Pro is in ieder geval scherper. De tekenaars gaven verder aan onder de indruk te zijn. Zo kun je je pols rustig op het scherm laten rusten, zonder dat het scherm daarbij onbedoelde aanrakingen detecteert.

Bekijk ook

Alles over de iPad Pro: prijzen, aanbiedingen en meer

Kom alles te weten over de iPad Pro, de grotere professionele tablet van Apple. Alle informatie als je een iPad Pro wilt kopen, een goede aanbieding zoekt en welke modellen er zijn verschenen.

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.