ipad pro

‘Apple start massaproductie iPad Pro met Force Touch stylus rond oktober’

De iPad Pro gaat volgens Ming-Chi Kuo eind september of begin oktober in massaproductie. Wat weten we nog meer over deze grotere iPad?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPad Pro Martin Hajek 2

De geruchten rondom de 12,9-inch iPad Pro blijven maar opduiken. De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities voorspelt dat Apple’s massaproductie van de iPad Pro rond oktober start. Ook zegt hij iets interessants over de Force Touch-functie.

De iPad Pro krijgt een Force Touch stylus, en dus niet een volledig Force Touch scherm zoals de iPhone 6s waarschijnlijk krijgt. Stevig met dit pennetje op het scherm drukken moet Force Touch activeren. Opvallend: Kuo beweert dat deze stylus afzonderlijk van de iPad Pro verkocht wordt.

Geruchten ondersteunen de voorspelling

Deze voorspelling sluit aan bij het gerucht over de Taptic-stylus en drie stylus-prototypes die Apple getest zou hebben voor de iPad Pro. De grotere iPad moet vooral de zakelijke markt aanspreken, een markt waar Apple de laatste tijd veel moeite in stopt. Ook iOS 9 bevat verschillende hints naar een grotere iPad.

Als de iPad Pro inderdaad rond oktober in productie gaat, is er een kleine kans dat we hem te zien krijgen op het iPhone 6s event dat begin september plaatsvindt. De grotere iPad moet volgens Kuo nog voor het einde van het jaar verschijnen. Daarnaast verwacht hij dat er een miljoen styli verkocht worden, naast 3,5 miljoen iPad Pro’s.

Resolutie bekend

Naast deze voorspellingen van Ming-Chi Kuo zegt app analytics bureau AppSee dat er een iPad met een resolutie van 2732×2048 pixels in hun database is verschenen onder de naam ‘iPad6,8’. Deze resolutie komt overeen met de code die in iOS 9 gevonden werd.

Bron: Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2015, 16:30
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen ipad pro, Ming-Chi Kuo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.