Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

‘Apple start massaproductie iPad Pro met Force Touch stylus rond oktober’

De iPad Pro gaat volgens Ming-Chi Kuo eind september of begin oktober in massaproductie. Wat weten we nog meer over deze grotere iPad?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPad Pro Martin Hajek 2

De geruchten rondom de 12,9-inch iPad Pro blijven maar opduiken. De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities voorspelt dat Apple’s massaproductie van de iPad Pro rond oktober start. Ook zegt hij iets interessants over de Force Touch-functie.


De iPad Pro krijgt een Force Touch stylus, en dus niet een volledig Force Touch scherm zoals de iPhone 6s waarschijnlijk krijgt. Stevig met dit pennetje op het scherm drukken moet Force Touch activeren. Opvallend: Kuo beweert dat deze stylus afzonderlijk van de iPad Pro verkocht wordt.

Geruchten ondersteunen de voorspelling

Deze voorspelling sluit aan bij het gerucht over de Taptic-stylus en drie stylus-prototypes die Apple getest zou hebben voor de iPad Pro. De grotere iPad moet vooral de zakelijke markt aanspreken, een markt waar Apple de laatste tijd veel moeite in stopt. Ook iOS 9 bevat verschillende hints naar een grotere iPad.

Bekijk ook

Apple werkt aan een iPad Pro: 3 hints in iOS 9

Apple heeft de iPad Pro nog niet aangekondigd, maar in iOS 9 zitten nu alvast functies speciaal voor de grotere iPad. We zetten 3 hints op een rij.

Als de iPad Pro inderdaad rond oktober in productie gaat, is er een kleine kans dat we hem te zien krijgen op het iPhone 6s event dat begin september plaatsvindt. De grotere iPad moet volgens Kuo nog voor het einde van het jaar verschijnen. Daarnaast verwacht hij dat er een miljoen styli verkocht worden, naast 3,5 miljoen iPad Pro’s.

Resolutie bekend

Naast deze voorspellingen van Ming-Chi Kuo zegt app analytics bureau AppSee dat er een iPad met een resolutie van 2732×2048 pixels in hun database is verschenen onder de naam ‘iPad6,8’. Deze resolutie komt overeen met de code die in iOS 9 gevonden werd.

Bron: Appleinsider

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.