Pac-Man 256 verschenen: nieuwe game van makers Crossy Road

De nieuwste Pac-Man-game zit heel anders in elkaar. Uitgever Namco Bandai werkt hiervoor samen met de makers van Crossy Road, om een oneindige arcade-game te maken.

Pac-Man 256De nieuwe game van Pac-Man is een bijzondere. Dit iOS-spel is namelijk niet gemaakt door het gebruikelijke team binnen Namco Bandai, maar door de ontwikkelaar van Crossy Road. In Pac-Man 256 moet je oneindig lang bolletjes opvreten en spoken ontwijken, terwijl het level langzaam naar boven beweegt.


Het resultaat is een soort mengelmoes van Pac-Man en Crossy Road. Je probeert zo hoog mogelijk in het level te komen om een goede score neer te zetten, terwijl je op traditionele wijze Pac-Man-vijanden probeert te vermijden. Dat moet allemaal zo snel mogelijk. Na een tijdje word je vanaf de onderkant van het scherm aangevallen door gecorrumpeerde spelmonsters. Naarmate je meer speelt ontgrendel je nieuwe power-ups en personages waarmee je ook kunt spelen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bekijk ook

Crossy Road: moderne variant van Frogger voor iPhone en iPad

Crossy Road is een leuke, moderne variant op Frogger. Probeer een drukke weg en rivieren over te steken, tussen het voortrazende verkeer door.

Pac-Man 256 staat gratis in de App Store, maar bevat wel in-app aankopen om power-ups en personages sneller mee te ontgrendelen. Als het verdienmodel van de game enigszins lijkt op die van Crossy Road, vermoeden we dat je vrij veel kunt spelen zonder dat er geld betaald hoeft te worden.

Pac-Man staat steeds prominenter in de App Store. Zo kreeg de originele game in mei een grote jubileum-update, om te vieren dat Pac-Man 35 jaar oud was geworden. In juli verscheen er een goednieuwe versie van PAC-MAN Championship Edition DX, die eerder op spelcomputers een grote hit was.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 augustus 2015 om 13:54
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.