iPad Pro met toetenbord en Foto's app.

iPad Pro Lightning connector haalt USB 3.0-snelheden

De Lightning connector van de iPad Pro zou USB 3.0-snelheden kunnen halen, waardoor bestanden een stuk sneller overgezet kunnen worden. Om deze snelheid te benutten is er wel een nieuwe adapter nodig.

iPad Pro met toetenbord en Foto's app.

Uit een teardown van de iPad Pro blijkt dat de tablet een Lightning connector heeft die USB 3.0 snelheden ondersteunt. Dit maakt van de iPad Pro het eerste iDevice dat deze snelheden kan halen. Deze ontdekking is vooral goed nieuws voor mensen die video’s willen bewerken op de iPad Pro.

Door de USB 3.0-snelheid gaat het kopiëren van 4K-videobestanden namelijk een stuk sneller dan met voorgaande Lightningpoorten het geval was. Tijdens de teardown van iFixit werd de Fresco Logic FL1100 4-port USB 3.0 Host Controller ontdekt, een onderdeel dat zoals je aan de naam kunt zien gebruik maakt van USB 3.0.

USB-3-iPad-Pro

Nieuwe iPad Pro adapter onderweg?

Als je de snelheden van USB 2.0 en 3.0 met elkaar vergelijkt wordt het verschil goed zichtbaar. USB 2.0 in voorgaande iPhones en iPads haalde snelheden tussen de 25 en 35MB per seconde, terwijl de USB 3.0 connector in de iPad Pro bestanden kan overzetten met een snelheid van 60MB tot 625MB per seconde.

Om van deze snelheden gebruik te maken zijn er wel nieuwe Lightning adapters nodig. Huidige Lightningkabels en adapters kunnen namelijk alleen de USB 2.0 snelheid aan, zo blijkt uit tests van Redditgebruikers. Apple heeft deze nieuwe adapters nog niet onthuld, maar nu de mogelijkheid voor deze hoge snelheid in de iPad Pro aanwezig blijkt te zijn zou het gek zijn als Apple deze niet zou benutten. Toch?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2015, 8:40
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad pro, usb

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.