Beats Music

Apple trekt op 30 november de stekker uit Beats Music

Beats Music houdt op 30 november op met bestaan. De Amerikaanse muziekdienst is sinds de overname van Beats eigendom van Apple, die natuurlijk liever heeft dat alle leden de overstap naar Apple Music maken.

Beats Music

Door de komst van Apple Music zou je haast vergeten dat Apple ook de eigenaar van een andere muziekdienst is: Beats Music, de muziekdienst van Dr. Dre die exclusief in Amerika beschikbaar is. Zojuist is bekend geworden dat deze dienst op 30 november stopt, en bestaande klanten aangemoedigd worden om naar Apple Music over te stappen.

Dit blijkt uit een bericht op de website van Beats Music. Op 30 november zullen alle lidmaatschappen beëindigd worden en stopt de muziekdienst met bestaan. Dat zelfde bericht benadrukt dat Apple Music alle populairste functies van Beats in huis heeft, en dit aanvult met nieuwe features.

Geen nieuwe Beats Music-leden sinds juni

Beats Music accepteert sinds juni (net na de onthulling van Apple Music) geen nieuwe leden meer, en om de overstap gemakkelijker te maken is er in de Beats Music-app een speciaal overstapprogramma naar Apple Music aanwezig.

Apple nam in mei 2014 Beats by Dre over zodat de populaire Beats koptelefoons en Beats Music onder de vlag van Apple vielen. Later werd duidelijk dat Apple van deze overname gebruik maakte om zelf een muziekdienst te ontwikkelen, Apple Music heeft dan ook de nodige overeenkomsten met de dienst van Beats.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2015, 8:20
Categorie Apps
Onderwerpen beats music, muziekdienst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.