iPad Pro Curved concept 2

‘iPad Pro krijgt A8X-chip van TSMC’

De iPad Pro krijgt een A8X-processor gemaakt door TSMC. Deze grotere iPad met 12,9-inch-scherm verschijnt volgens bronnen begin 2015.

iPad Pro Curved concept 2De Taiwanese fabrikant TSMC gaat de A8X-chip maken die in de grotere iPad Pro wordt gebruikt. Dit schrijft Digitimes. Het is één van de vele berichten die er op wijst dat Apple de grotere iPad gaat maken – al wordt deze vermoedelijk nog niet deze week aangekondigd. Volgens de bronnen zal de grote iPad verschijnen in het begin van 2015 – wat aansluit op eerdere geruchten.

De schermgrootte van de nieuwe iPad wordt niet expliciet genoemd, maar het bericht sluit nauw aan op eerdere geruchten. Digitimes spreekt over de “volgende generatie iPad” die begin 2015 verschijnt. Volgens veel andere bronnen staat de iPad Air 2 voor dit jaar gepland en komt de iPad Pro begin 2015.

De nieuwe A8X-chip is gebaseerd op de A8 in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dat is een gebruikelijke strategie voor Apple. Eerdere iPads kregen vaak een X-variant van de bestaande iPhone-processor. De iPad Air en iPad mini afgelopen jaar waren een uitzondering: hierin zat een gewone A7-chip, net als in de iPhone 5s.

Apple heeft de pers uitgenodigd voor een speciaal evenement op 16 oktober. Daar zal de iPad Pro waarschijnlijk niet worden gepresenteerd, maar de A8X-chip zal wel zijn debuut maken: volgens eerdere berichten zit deze chip namelijk ook in de iPad Air 2 die zal worden getoond. Wat gaat Apple nog meer aankondigen? Je leest het in het artikel ‘Dit verwachten wij op het iPad-event.

Digitimes heeft een twijfelachtige reputatie als het gaat om Apple-geruchten, maar de site heeft nauwe banden met Apple’s fabrikanten. Ze weten hierdoor vaak welke fabrikanten precies onderdelen voor nieuwe iDevices gaan maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2014, 10:59
Categorie Geruchten
Onderwerpen digitimes, ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.