iPad Pro concept 4

‘iPad Pro heeft 12,9-inch scherm, Force Touch en Bluetooth-stylus’

De iPad Pro krijgt een 12,9-inch scherm, een Bluetooth-stylus, ingebouwde NFC en een nieuwe A-processor, zeggen bronnen.

ipad pro conceptNieuwe geruchten wijzen erop dat de iPad Pro wel eens een 12,9-inch scherm zou kunnen krijgen. Bovendien krijgt de grootste iPad ooit een Bluetooth-stylus, Force Touch en NFC, zeggen bronnen. Opladen doe je via een USB-C-connector.

Apple zou volgens de bronnen inderdaad werken aan een grotere iPad, waarin een aantal grote veranderingen zijn doorgevoerd. Het zou de eerste keer zijn dat een iPad met NFC is uitgerust. Betalen met je iPad is waarschijnlijk niet de bedoeling, maar je zou het wel kunnen gebruiken om van de iPad een mobiele kassa voor Apple Pay te maken. Een andere mogelijkheid is om accessoires te koppelen met de iPad Pro.

Al eerder gingen er geluiden dat Apple een stylus voor de iPad Pro wilde uitbrengen. De grote iPad zou beschikken over een nieuw type touchscreen, die via Bluetooth verbinding maakt met de stylus. Het scherm is daarbij drukgevoelig, zodat er onderscheid is tussen hard drukken en zacht aantikken. Die techniek met de naam Force Touch hebben we al op de Apple Watch en de nieuwste MacBooks gezien. Apple zou ook van plan zijn om Force Touch in de volgende generatie iPhone in te bouwen.

Lees ook: Force Touch: zo werkt het op de Apple Watch en nieuwe MacBook

Een interessante vraag is hoe USB-C op de nieuwe iPad Pro te vinden zal zijn. Deze poort kan naast de bestaande Lightning-connector worden opgenomen, of vervangt deze geheel. Gelekte hoezen voor de iPad Pro wekken de indruk dat er twee openingen voor poorten zijn. Verder zou de iPad Pro een nieuwe processor krijgen. Dit wordt een opvolger van de A8X die nu in de iPad Air 2 zit.

De afgelopen dagen lekte onderstaande tekening uit, die de afmetingen van de iPad Pro zou bevatten:

ipad pro schema

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2015, 19:34
Categorie Geruchten
Onderwerp ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.