Pebble Time Steel

Apple weigert weer Pebble-apps in App Store

De ontwikkelaar van Smartwatch Pro mag niet langer naar Pebble refereren in de App Store. Daarmee zet Apple de oorlog tegen Pebble voort.

Pebble Time SteelApple lijkt druk bezig om apps met ondersteuning voor de Pebble-smartwatch uit de App Store te weren. Afgelopen maand werd iOS-app SeaNav US door Apple afgewezen wegens de vermelde ondersteuning voor Pebble. Er werd toen nog gedacht dat het ging om een uitzonderlijk besluit, maar inmiddels is er nog een Pebble-app door Apple afgewezen. iOS-app Smartwatch Pro for Pebble bevat verwijzingen naar de Pebble en mag daarom van Apple niet in de App Store blijven staan.

Smartwatch Pro staat al langere tijd in de App Store. Toen de ontwikkelaar een update voor de app indiende bij Apple, kreeg hij echter de volgende afwijzing terug:

We begrijpen dat uw app is bedoeld voor Pebble-apparaten, maar het is niet gepast om in de app-naam en het icoon naar Pebble te verwijzen.

Deze afwijzing sluit aan op wat we eerder bij SeaNav US zagen: een app mag de Pebble-smartwatch wel ondersteunen, maar er mag hier niet naar worden verwezen in de App Store. Door in de App Store het woord ‘Pebble’ te verbieden, maakt Apple het een stuk lastiger om apps met ondersteuning voor het horloge te vinden.

Smartwatch Pro heeft een stuk meer te lijden onder het besluit dan SeaNav: de app is namelijk volledig afhankelijk van de koppeling met het Pebble-horloge. Met Smartwatch Pro voeg je extra functies toe aan de smartwatch. De ontwikkelaar moet nu de verwijzingen naar Pebble uit de App Store halen, anders wordt de app verwijderd.

Het afwijzen van apps met Pebble-verwijzingen begon vlak nadat de Apple Watch-verkoop begon. Ontwikkelaars mogen wel gewoon naar de Apple Watch in de App Store verwijzen. Het lijkt er daarom op dat Apple het de concurrentie moeilijk probeert te maken. Het gaat Apple in elk geval niet om het handelsmerk van Pebble dat door de apps wordt geschonden. Toen Pebble zelf contact opnam met Apple over het afwijzen van Smartwatch Pro, leverde dit niks op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2015, 12:30
Categorie Apps
Onderwerp pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.