Nieuwe muziekdienst Amazon ondersteunt iPad niet goed

Amazon Cloud Player is een nieuwe muziekdienst van Amazon waarbij je minstens 5GB aan muziek kan uploaden. Die kun je voorts van elk apparaat met een internetverbinding streamen, maar helaas werkt het op de iPad niet zoals voorzien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Amazon Cloud PlayerHet idee achter de vanochtend in de Verenigde Staten aangekondigde Amazon Cloud Player is dat je nummers eenmalig uploadt naar een online opslagruimte. Je kunt de nummers vervolgens op een online afspeellijst zetten, die je vanaf elk apparaat met een internetverbinding kan beluisteren. Google en Apple zelf hebben een soortgelijke dienst in ontwikkeling, maar Amazon is de eerste die de dienst aanbiedt. Op de iPad werkt het echter niet naar behoren.

Techcrunch ontdekte dat standaardbrowser Safari aangeeft dat de internetpagina van Cloud Player niet wordt ondersteund door de browser. Maar als je ‘continue’ drukt, kan je bestanden wel degelijk afspelen op iOS-systemen.

Om dat te doen echter, moet je de muziekbestanden eerst downloaden vanaf de Cloud Player. Nadat ze gedownload zijn, openen ze in de standaard mediaspeler van Safari. Daarin kun je alleen ‘gereed’ drukken nadat een nummer is afgelopen, dus het idee van je eigen afspeellijsten beluisteren door ze te streamen, is voorlopig nog niet waargemaakt op de iPad.

Het probleem ligt volgens Techcrunch niet aan het ontbreken van de Flash-player op het apparaat, omdat de Cloud Player in Google Chrome met Flash gedeactiveerd wél werkt. Ook op Android-systemen lijkt de dienst van Amazon zoals bedoeld te werken, met behulp van de Amazon MP3-app. Een dergelijke applicatie is op de iPad niet te krijgen.

Amazon Cloud Player op iPad

Amazon schenkt haar gebruiker 5GB gratis online ruimte. Je krijgt een jaar lang 20GB extra cadeau als je een MP3-album vanaf Amazon koopt. En wil je nog meer ruimte, dan betaal je daar minstens 20 dollar per jaar voor. Dit zou wel eens een goede prijsindicatie kunnen geven voor de aankomende vergelijkbare muziekdiensten van Apple en Google.

Over Apple wordt gezegd, dat de muziekkluis onderdeel wordt van uitbreidingen bij iTunes of MobileMe. Dat het allemaal langer duurt dan gepland, zou komen omdat de gesprekken tussen Apple en de vier grote muzieklabels zijn vastgelopen over de vergoeding voor het streamen van muziek. Apple heeft de afgelopen maanden 1 miljard dollar geïnvesteerd in een datacenter in North Carolina, waar het allemaal moet gaan plaatsvinden en dat elk moment in gebruik kan worden genomen.

Google zou ondertussen bezig zijn met het testen van Google Music onder eigen personeel. Deze dog food-fase wijst erop dat het product al bijna klaar is voor de release, maar dat alleen nog bugs moeten worden opgelost. Een anonieme bron uit de muziekindustrie zou – alweer – tegen CNET hebben gezegd dat het product bijna klaar is. Maar ook Google heeft te maken met afspraken met de muziekindustrie en het sluiten van licentiedeals met de vier grote muzieklabels. Het plan is om een digitale online kluis te maken, waar je je bestaande muzieknummers kan opslaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2011, 13:25
Categorie Apps
Onderwerpen amazon, app store, apple, evenement, macbook air, muziek, spotify, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.