ipad-mini-4

iPad mini 4 scherm reflecteert nauwelijks, verbetert de leesbaarheid

Uit een test van het iPad mini 4 display blijkt dat het scherm van de nieuwe tablet nauwelijks reflecteert, wat een positief effect heeft voor de leesbaarheid van de iPad mini 4, zowel binnen als buiten.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

ipad-mini-4DisplayMate heeft het scherm van de iPad mini 4 aan een grondige test onderworpen. Daaruit blijken interessante nieuwe details.

De iPad mini 4 gaat er wat kleurengamma betreft flink op vooruit vergeleken met de iPad mini 3. Het kleurengamma van de mini 4 ligt namelijk op 101 procent, terwijl voorgaande iPad mini’s het met een percentage van 62 procent moesten doen. Dit plaatst de iPad mini 4 wat dat betreft gelijk met de iPad Air 2, iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Verbeterde leesbaarheid van iPad mini 4

Daarnaast reflecteert het scherm van de iPad mini 4 een stuk minder dan voorheen. Volgens DisplayMate zou er slechts sprake zijn van twee procent reflectie, terwijl dit percentage bij de iPad mini 3 en iPad mini respectievelijk nog op 6,5 en 9 procent lag. “Nog nooit hebben we een tablet onderzocht met zo’n laag reflectiepercentage.”

Al deze kleine verbeteringen zorgen ervoor dat de iPad mini 4 er op het gebied van leesbaarheid flink op vooruit gaat, zowel binnen als buiten. “Andere fabrikanten zullen hun best moeten doen om het lage reflectiepercentage van de iPad mini 4 te evenaren”, aldus DisplayMate.

Kleinere iPad Air 2
Volgens de test heeft de iPad mini 4 een contrast bij omgevingslicht dat tussen de 2,5 en 3,5 keer hoger dan de iPad mini 3. Het verbeterde scherm benadrukt wederom dat de iPad mini 4 een kleinere versie van de iPad Air 2 is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2015, 10:53
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen display, ipad mini 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.