Notities-Header-iOS-9

Zo bekijk je iOS 9-notities op de Mac totdat El Capitan uitkomt

Wil je notities gemaakt in iOS 9 bekijken op je Mac, maar heb je geen El Capitan? We leggen uit hoe je de notities toch te zien krijgt en hoe je problemen met synchronisatie van notities oplost.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Notities-Header-iOS-9Apple heeft de Notities-app van iOS 9 compleet vernieuwd, waardoor je ineens gebruik kunt maken van geavanceerde opmaak, tekeningen en nog veel meer. Hartstikke handig, maar deze iOS 9-krabbels verschijnen niet in de Notities-app van OS X Yosemite en eerder. De app van iOS 9 synchroniseert namelijk alleen met OS X El Capitan. Er is echter een tussenoplossing, waardoor je alsnog alle schrijfsels op een Mac kunt openen.

Update: inmiddels is El Capitan beschikbaar en kun je weer probleemloos je notities synchroniseren.

Notities in iOS 9
Hoewel iOS 9 niet synchroniseert met de Notities-app van eerdere OS X-versies, werkt Apple’s webversie wel gewoon. Die kan iedereen gewoon gebruiken: je hoeft enkel in te loggen op iCloud.com, waarna je op Notities drukt. De webapp biedt zelfs alle bewerkingsfuncties, waardoor je net als op je iPhone of iPad een notitie kunt maken of bewerken.

iCloud Notities

De webapp is te gebruiken op Macs zonder El Capitan, maar hij kan ook van pas komen op bijvoorbeeld computers met Windows. Zo kun je op nagenoeg ieder apparaat bij de notities van een iPhone of iPad.

Tijdelijke oplossing
Het gebruik van de Notities-webapp is slechts een tijdelijke oplossing. Op 30 september wordt OS X El Capitan beschikbaar gesteld, met daarin een nieuwe Notities-app die met iOS 9 kan synchroniseren.

Notities niet zichtbaar? Check je synchronisatie-instellingen!

Notities synchroniseren iOS 9Zijn je Notities na de overstap naar iOS 9 opeens niet meer zichtbaar, dan kan er ook iets anders aan de hand zijn. Check via Instellingen > iCloud > Notities of je daadwerkelijk je notities met iCloud synchroniseert. Synchroniseer je via Google of met een andere online opslagdienst, dan zullen de notities niet zichtbaar zijn in iCloud.

Verder hebben we relatief veel meldingen gekregen van mensen die na de update naar iOS 9 geen toegang hadden meer tot hun notities. Sommige mensen waren zelfs hele collecties notities kwijt. Hoewel het voor ons op afstand lastig is om te achterhalen wat er is misgegaan, kan het in sommige gevallen toch aan de synchronisatie-instellingen liggen. Meer hierover kun je lezen in de reacties op ons ervaringenartikel over iOS 9.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2015, 19:42
Categorie iOS
Onderwerpen el capitan, ios 9, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.