iPad mini 4 batterij

iPad mini 4 heeft kleinere batterij, 2GB RAM

De iPad mini 4 bevat 2GB aan RAM, zo blijkt uit een teardown. De accu in de iPad mini 4 is daarnaast aardig gekrompen.

iPad mini 4 batterijDe batterij in de iPad mini 4 is kleiner dan de accu van de iPad mini 3. Dit blijkt uit een teardown van iFixit. De nieuwe iPad mini heeft daarnaast 2GB aan RAM. Van binnen lijkt de iPad mini 4 vooral op een kleinere iPad Air 2.

De iPad mini 4-accu heeft een capaciteit van 5124mAh, terwijl de iPad mini 3 6471mAh bevat. Waarom Apple de accucapaciteit heeft verlaagd, is niet bekend. Eerder bleek al dat Apple hetzelfde heeft gedaan met de iPhone 6s. Ondanks dat, belooft Apple dezelfde gebruikstijd van tien uur die we al sinds de eerste iPad gewend zijn.

De hoeveelheid RAM is door Apple verdubbeld, van 1GB naar 2GB. Dat komt geheid van pas bij de nieuwe multitaskingfuncties van de iPad. Op het moment mogen alleen de iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad Pro twee apps volwaardig naast elkaar draaien.

Het lijkt er op dat Apple nagenoeg alle nieuwe apparaten van meer RAM heeft voorzien. Eerder bleek dat de iPhone 6s en Apple TV ook 2GB RAM bevatten, terwijl de iPad Pro draait op maar liefst 4GB.

Volgens iFixit zitten veel onderdelen aan elkaar gelijmd en zijn ook kabels met elkaar gecombineerd. Hierdoor kon Apple de iPad mini 4 dunner maken, maar het maakt reparaties ook moeilijker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2015, 7:37
Categorie iDevices
Onderwerp ipad mini 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.