HomeKit-hub: HomePod mini, iPad of Apple TV als woninghub voor HomeKit.

Reacties voor: Apple krabbelt terug: iPad toch nog te gebruiken als HomeKit-hub

Je mist dan wel nieuwe functies
Het is vanaf iPadOS 16 niet meer mogelijk om een iPad als woninghub voor HomeKit te gebruiken, als je gebruik wilt maken van de "nieuwe architectuur". Er blijven daardoor nog maar twee opties over.

Reacties: 17 reacties

  1. Dit vind ik echt een aderlating. Ik moet nu dus een Apple TV of HomePod gaan kopen om mijn HomeKit-apparaten te kunnen blijven bedienen? 😅

    Ik heb momenteel een oude iPad Air in het tv-meubel aan een lader liggen, die is dus gewoon altijd aan. Wat mij betreft is deze beschrijving waarom een iPad onhandig is in dit geval dus niet van toepassing: “De iPad moet namelijk altijd aan staan, verbonden zijn met je wifi-netwerk en dus ook altijd thuis zijn”

    Hij kan ook niet meer geüpdatet worden dus ik neem aan dat het gewoon blijft werken.

    Hopelijk komen er met Thread meer opties, een Apple TV en HomePod heb ik simpelweg niet nodig voor hun primair doeleindes.

  2. Ik begrijp niet waarom apple dit doet, ze hadden het gewoon als losstaande app kunnen aanbieden?

    Of komt er een nieuw stukje apple hardware aan?

  3. Thread heeft ook een HomePod mini nodig..

  4. Wat een belachelijke actie.
    Kunnen ze niks anders verzinnen ?
    Nu moet je dus wat aanschaffen om de hub te kunnen gebruiken?
    Zijn al wat ouder en dit was een prima oplossing

  5. Klinkt als een verkooptruc.

  6. @Ruud: precies, best treurig

  7. Zolang je je iPad niet update naar iOS16 is er zo te lezen niets aan de hand en kan je je iPad gewoon blijven gebruiken als Woninghub. Misschien even duidelijk vermelden in artikel. Voorkomt onbegrip (misschien).

  8. Is de grote (1e versie) HomePod ook te gebruiken voor HomeKit?

  9. @Appeltje: dat is altijd beetje dom verhaal want dan krijg je ook geen beveiliging updates, ja alleen als je apparaat sowieso stout qua updates. Los daarvan je hebt dan sowieso iets wat nooit meer bijgewerkt wordt, nooit met nieuwe mogelijkheden niks…. En je moet voor eeuwig die iPad blijven gebruiken.

  10. (Red.) We hebben het artikel aangevuld met een nieuwe verklaring van Apple, dat de iPad nog steeds als woninghub gebruikt kan worden in de “oude” architectuur.

  11. En maar goed ook 👍🏻

  12. Omdat ik nooit apparaten aan laat staan als ik niet thuis ben, gebruik ik ook de Home kit van Apple niet. Meestal de app van het slimme product zelf om rede dat je daarmee via je iPhone gewoon via 5G het apparaat kunt benaderen. Met Apple Home Kit is dat eigenlijk alleen mogelijk via WiFi, tenzij je dan weer een woninghub gebruikt.
    Waarom niet gewoon rechtstreeks via 5G mogelijk maken voor Apple Homekit, zoals bij Google Home.

    • @hans: Omdat HomeKit-producten van andere fabrikanten geen rechtstreekse verbinding kunnen maken met jouw Apple ID. HomeKit heeft een veiligere verbinding, waardoor accessoires niet zomaar van Apple met jouw Apple ID verbinding mogen maken met de HomeKit-server. Vandaar dat zij altijd een hub nodig hebben die op jouw Apple ID is ingesteld en verbinding maakt met de HomeKit-server.

      Overigens staat een Apple TV of HomePod nooit echt uit (tenzij je echt de stekker uit het stopcontact trekt of met een slimme stekker/tijdschakelaar echt uit zet). Vandaar dat deze twee als HomeKit-hub kunnen dienen.

  13. Ik heb al jaren een iPad aan de muur hangen waar ik alle Domotica in huis bestuur. Deze hangt ook aan permanente stroom, dus een beetje kortzichtig dat een iPad altijd getransporteerd moet kunnen worden. I”

    De Apple TV is toch wel zo’n beetje end of life met integratie van AirPlay in steeds meer tv’s en voor de HomePod heb ik google en een draadloos Denon speaker systeem

    Dus zou fijn zijn wanneer ze hun strategie herzien

  14. Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten | iCulture.nl
    @hans: Omdat HomeKit-producten van andere fabrikanten geen rechtstreekse verbinding kunnen maken met jouw Apple ID. HomeKit heeft een veiligere verbinding, waardoor accessoires niet zomaar van Apple met jouw Apple ID verbinding mogen maken met de HomeKit-server. Vandaar dat zij altijd een hub nodig hebben die op jouw Apple ID is ingesteld en verbinding maakt met de HomeKit-server.
    Overigens staat een Apple TV of HomePod nooit echt uit (tenzij je echt de stekker uit het stopcontact trekt of met een slimme stekker/tijdschakelaar echt uit zet). Vandaar dat deze twee als HomeKit-hub kunnen dienen.

    Dank voor je uitleg, zo is het wel wat begrijpelijker. Apple TV en Homepod heb ik niet, ook geen plannen daar toe. Wel een iPad die ik zou kunnen gebruiken en die wil ik niet aanzetten als ik weg ga. Dus vandaar dat de app van het slimme apparaat zelf voor mij dan het beste is.

  15. En nu nog terugkomen op het besluit om de MacBook Pro 2016 geen MacOS Ventura meer te geven….. blijft ongelofelijk!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.