ipad pro

‘iPad Air Plus komt in april-juni 2015’

De iPad Air Plus verschijnt in het voorjaar van 2015, zeggen Japanse bronnen. Rond die tijd komt ook de iPad mini 4 uit.

Een Japans tijdschrift heeft mogelijke productieschema’s in handen gekregen van de grotere iPad, die iPad Pro of iPad Air Plus kan gaan heten. Ook weten de Japanners te melden dat de iPad Air Plus tussen april en juni 2015 op de markt komt.

Het gaat om een iPad met een groter 12,2 inch lcd-scherm met afmetingen van 305,31 mm x 220,8 mm x 7 mm, wat overeenkomt met eerdere geruchten. Aanvankelijk werd gesproken over een schermformaat van 12,9 inch.

Zie ook ons Dossier iPad Pro

ipad air plus

Binnenin vind je volgens de Japanse bronnen een A9-processor, een verbeterde versie van de A8X-processor uit de iPad Air 2. Ook zitten er twee speakers aan de boven- en onderkant voor stereogeluid. Het uiterlijk van de iPad Pro of iPad Air Plus is vergelijkbaar met de huidige iPad Air 2.

iPad mini 4

Het Japanse magazine Mac Fan denkt ook dat Apple bezig is met een iPad mini 4, voorzien van een A8X-processor, zoals momenteel te vinden is in de iPad Air 2. De iPad mini krijgt een dunnere behuizing. De iPad mini en iPad mini 3 zullen volgend jaar van de markt verdwijnen, voorspellen de Japanners.

Opmerkelijk aan het verhaal is dat beide nieuwe tablets al tussen april en juni 2015 op de markt zouden moeten verschijnen. Bij de iPad Air Plus/iPad Pro past dat bij eerdere geruchten, maar voor de iPad mini zou het ongebruikelijk zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2014, 20:58
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad air, ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.