iPad 3G gemakkelijk te herkennen aan zwarte strip

Hoe onderscheid je de iPad met alleen Wi-Fi van de iPad met Wi-Fi en 3G? Dat is redelijk eenvoudig, dankzij een opvallend kenmerk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad 3gZoals bekend komen er twee versies van de Apple iPad: een variant met alleen Wi-Fi en later nog een tweede model, waarbij Wi-Fi en 3G worden gecombineerd. Hoe onderscheid je de een van de ander? Simpel: het 3G-model heeft een duidelijke zwarte strip langs de bovenkant. Dit is nodig voor een betere 3G-ontvangst, omdat het aluminium van de behuizing de signalen minder makkelijk doorlaat.


De Wi-Fi-versie is vanaf eind maart verkrijgbaar, de 3G/Wi-Fi-versie vanaf eind april. De eerste generatie iPhone had ook een aluminium behuizing en een zwarte strip (die overigens veel kleiner was). Toen Apple bij de iPhone 3G overstapte naar een plastic behuizing was de strip niet meer nodig.

ipad 3g

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.