ipad-12-9-donker-macrumors

‘iPad met 12,9-inch scherm komt begin 2015’

De grotere iPad met 12,9-inch scherm komt begin 2015 op de markt, denkt Bloomberg. Zo'n grotere tablet zou bijvoorbeeld gericht kunnen zijn op de zakelijke markt.

ipad-12-9-donker-macrumorsApple is van plan om begin 2015 een iPad met 12,9-inch scherm uit te brengen. Dat beweert Bloomberg op basis van bronnen die “op de hoogte zijn” van het doen en laten van Apple. Eerder dit jaar gingen er al behoorlijk wat geruchten over een 12,9-inch iPad, maar de afgelopen tijd zijn die wat verstomd. Er werd gesproken over een introductie in oktober 2014 of het najaar van 2014, maar dat lijkt inmiddels wat onrealistisch.

Volgens Bloomberg zijn toeleveranciers van Apple nu wél voorbereidingen aan het treffen om de grotere tablet te produceren. Een iPad-lancering in het begin van het jaar zou uitzonderlijk zijn, maar het zou kunnen samenhangen met de plannen van Apple om de positie op de zakelijke markt te versterken – samen met IBM.

De huidige iPads hebben een scherm van 7,9-inch en 9,7-inch, dus het gaat om een fors grotere tablet. Apple zou al minstens een jaar samen met toeleveranciers bezig zijn met het ontwikkelen van de tablet. Met een grotere tablet kan Apple iets doen aan de afnemende vraag naar tablets. Kleinere tablets zijn niet het antwoord, want door het groter worden van smartphones is er steeds minder behoefte aan iPad mini’s. Wel is er behoefte aan grote tablets, die de laptop kunnen vervangen. Er is in het verleden al wel eens gesproken over een iPad Pro.

Bloomberg herhaalt verder nog wat details die we eigenlijk al kenden: dat er twee nieuwe iPhones met groter scherm in productie zullen gaan en dat we de aankondiging van de nieuwe iPhones op 9 september kunnen verwachten. Ook herhalen ze nog eens dat Apple druk bezig is met nieuwe versies van de iPad mini en iPad Air.

Lees ook: dossier iPad Pro

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2014, 21:13
Categorie Geruchten
Onderwerp ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.