Reacties voor: iPad 1: ideaal voor kinderen of geen app meer voor te vinden?

Veel apps voor kinderen werken niet meer op de iPad 1, terwijl ze die juist vaak gebruiken. Welke apps werken nog wel? iCulture zocht het voor je uit.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Ik heb mijn iPad 1 aan een ander soort “kind” gegeven, mijn 50-jarige ouders!
    Sinds mijn iPhone 5 gebruik ik hem toch al een pak minder, en zeker doordat hij verschrikkelijk traag is en met grote regelmaat forcecloset!

  2. Eigenlijk schandalig dat zo’n apparaat al zo snel bijna niet meer te gebruiken is. Hij was toch echt nie goedkoop nie..
    Is iets te snel laten vallen door Apple wat mij betreft.

  3. Hulde voor dit stuk! Mijn neefje heeft mijn oude iPad gekregen dus deze lijst komt goed van pas!

  4. Dikkie Dik-verhalen, werkt prima op de iPad 1. Slaap lekker HD, Leuk voor het slapen gaan en werkt prima op de iPad 1.

  5. Omdat de meeste interactieve prentenboeken vol met grote gedetailleerde plaatjes zitten, zit het krappe geheugen van een iPad 1 al snel vol. Zeker als je nog wat animaties wilt doen, kost dat zo veel geheugen, dat heeft de iPad 1 simpelweg niet…

  6. Ik had graag mijn iPad 1 nog even gebruikt. Maar Facebook en surfen lukt niet meer, hij loopt steeds vast. Nu gebruik ik het enkel voor iBooks & muziek.

  7. Idd bedankt voor deze lijst. Speciale tip: Little Fox Music Box vandaag gratis, werkt ook prima op ipad 1 en is een waar kunstwerkje. Die app maakt nog maar eens duidelijk dat het maken van een zeer rijke, met vele animaties en geluiden voorzien app wel degelijk mogelijk is voor de iPad 1. Het argument van ontwikkelaars dat het bouwen voor oudere tablets niet lonend zou zijn is onzin, de meest populaire apps zijn de apps die ook prima op de iPad 1 draaien. De fout die veel ontwikkelaars maken is dat ze de nieuwste ipads gebruiken om op te testen, en pas daarna kijken of hun app het ook op oudere ipads goed doet. Wie juist een iPad 1 gebruikt als basis kan zich verzekeren dat het op alle iPads goed werkt.

  8. Wij speelden vroeger buiten… Maarja dat zal wel ouderwets zijn

  9. Thanks Alchemist, leuke app voor de kleine, erg mooi!

  10. Deze gebruiken mijn kinderen op mijn oude iPad, leren klokkijken:
    https://itunes.apple.com/nl/app/zet-de-klok-leren-klokkijken/id531809006?mt=8

  11. Bedankt voor deze fraaie lijst!

  12. @Huib:
    Absolute onzin, apparaat werkt bij mij nog altijd super, browsen homewizard ed werken prima, ook de meest gebruikte apps doen t zeker nog!
    Heb xbmc geïnstalleerd dus zelfs films streamen kan het apparaat super handelen.

  13. @klaas2333:

    We betaalden vroeger ook met guldens… Tijden veranderen. Kinderen leren hier op de basisschool al mee om te gaan.

  14. Mijn iPad 1 is ook doorgeschoven naar de kinderen. Gelukkig doet de Youtube app het nog prima, ze kijken bijv. veel klokhuis afleveringen en andere kinderprogramma’s.

  15. Klaas2333 : vroeger reden ze ook nog met handkarren.

  16. Ja hoor ‘s, de iPad 1 draait Beatmaker II, Garageband en talloze muziekapps die de basis vormen van mijn DJ-show waarmee ik semi-professioneel werk…

  17. @klaas2333:

    Och Klaas alsjeblieft zeg. Mijn kinderen spelen ook zeker nog buiten hoor, maar ga een beetje met je tijd mee. Een uurtje op de Ipad kan zeker geen kwaad voor de toekomst hoor.

  18. @klaas2333
    1950 belde net. of je buiten komt spelen 🙂

  19. Voor de iPad1 kan ik de spel verzamelingen apps van Little Bit Studio aanraden. Elke App herbergt een verzameling van leuke en heel leerzame spelletjes voor kleine kinderen. Erg vermakelijk en het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

    Bugs and Buttons
    Bugs and Numbers
    Bugs and Bubbles

    Allemaal in-game Nederlandstalig

  20. Komt er geen nieuwe iOS update voor de iPad 1 meer dan?

  21. @lognes: Nee, hoogstens nog een beveiligingsupdate.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.