Reacties voor: iOS domineert Android en Linux op internet

Apple's iOS is het derde meest populaire platform op internet. Het meest populaire platform is Windows met een marktaandeel van 91,3 procent.
Lees het complete artikel → iOS domineert Android en Linux op internet
Vincent Davids -

Reacties: 31 reacties

  1. Hierbij tellen ook de iPod touches. Al bij al toch een mooie prestatie 🙂

  2. En dan te bedenken dat iOS op 3 en Android op weetikveel hoeveel platformen zit. Well done.

  3. @Florens:

    Ach Jan en alleman lopen al met een iPhone. En de gadgetfreaks zonder iPhone hebben een iPad. Zo knap vind ik dat weer niet. Apple is op het moment gewoon ‘het merk’.

  4. Apple is ook minimaal 6x beter dan android.

  5. Origineel geplaatst door Tom D
    Apple is ook minimaal 6x beter dan android.

    Dat is een mening, geen feit.

    Ik vind het wel redelijk verrassend. Zoals gezegd draait Android op heel veel platformen en iOS niet. Aan de andere kant. Als je op straat om je heen kijkt zie je intussen zoveel iPhones en relatief weinig HTC’s. (of andere android toestellen)

    De iPhone wordt de nieuwe Nokia. Helemaal hype, dan heeft op een gegeven moment iedereen er een en dan stort het in omdat het niet meer hip is.

  6. Helemaal hype, dan heeft op een gegeven moment iedereen er een en dan stort het in omdat het niet meer hip is.

    Je vergeet wel iets.
    Zo goed als alle mensen in mijn buurt met een iPhone zeggen al lang dat ze nooit geen andere telefoon meer zouden willen…

  7. @Tom D: @sidderke:
    Persoonlijk vind ik Android beter dan iOS. Vond iOS 4 een beetje teleurstellend… Android loopt toch echt voorop.. Apple doet jaarlijks een ‘catching up’ doordat ze slechts een keer steeds een grote release doen. Bij Android is dit groter.

    Misschien valt het je meer op als iemand een Iphone in zijn hand heeft… als je kijkt naar feiten: Android is tegenwoordig groter dus meer gebruikers.

    En waar jullie vandaan halen dat Android op meer dingen draait…uhhhh telefoons. Thats it. iOS op iPad, iPhone, iPod etc

  8. Een hype duurt nooit lang…

    iPhone en iOs is het stadium van hype al laaaaaang voorbij…

  9. Origineel geplaatst door Tom D
    Apple is ook minimaal 6x beter dan android.

    Wel raar dat je een bedrijf met software vergelijkt.

  10. Origineel geplaatst door sidderke
    Helemaal hype, dan heeft op een gegeven moment iedereen er een en dan stort het in omdat het niet meer hip is.Je vergeet wel iets. Zo goed als alle mensen in mijn buurt met een iPhone zeggen al lang dat ze nooit geen andere telefoon meer zouden willen…

    Ja dat is ook met al die andere telefoons.
    Komen er weer nieuwe functies op de markt en o, je mensen uit de buurt kopen die telefoons met die functie, en dan komt Apple weer een jaar later met die functie en dan is het weer revolutionair

  11. @Rob:

    Ik weet niet waar u dit vandaan haalt maar HTC is best erg groot met zijn diverse platformen.

    iOS is gewoon veel populairder, open de ogen eens en haal die bord voor de kop mensen! Hype is het niet meer, het is gewoon vriendelijker in gebruik, klaar!

  12. Laten we wachten tot computer en printer gigant HP haar geadopteerde WebOS globaal beschikbaar stelt. Ik verwacht ook veel van Intel’s en Nokia’s kindje MeeGo.

  13. dacht dat het over witte iphone ging, zag daarna pas de titel -.-

  14. laten we niet vergeten dat over 80% van de servers op linux draait….

  15. De kracht van een iPhone is volgens mij het gebruiksgemak en het overdreven grote aanbod van apps. Zelfs mijn moeder kan een iPhone bedienen. En geloof me, dat is echt sterk (vrouw van over de 70 zonder noemenswaardige computerervaring). Zij heeft geen nood aan ‘widgets’ of ‘animated backgrounds’… Android daarentegen is beter op het gebied van customizing, maar daar heeft de iPhone dan weer de jailbreak gemeenschap voor. Ik heb ook gekeken naar het Android platform (na mijn 3GS), maar ben om bovengenoemde redenen bij de iPhone (4) gebleven. Het algemeen gevoel dat alles net wat vloeiender werkt, heeft de iPhone duidelijk voor op Android. Dit is uiteraard slechts mijn mening, na de tijd dat ik met beide platformen heb doorgebracht.

  16. Het lijkt wel een Linux-Windows discussie hier. Interesseert me eigenlijk niets.
    Het interessante is dat er uit af te lezen is dat mobiel netwerken steeds meer terrein wint.
    B.v. Ik zit nu in frankrijk in een chambre d’hôtes te schrijven en mail te lezen, dat is toch ontzettend gaaf.
    Het gaat niet om platformen, het gaat om funtionaliteit en gebruiksgemak.

  17. @Caroline:

    Inderdaad wel erg vervelend dat het iedere keer een discussie wordt over wat het beste is terwijl het artikel heel ergens anders over gaat. Volgens mij zegt het verschil over het gebruik van internet op mobiele platformen meer over de type gebruikers. Toen ik even een maand of wat een htc desire had zat ik niet minder op internet dan met de iPhone. Ook het cijfer van Linux verbaast me omdat dat OS al zo lang bestaat.

  18. Wel grappig hoe al die Android gebruikers zo in het verweer schieten en zelfs al durven claimen dat Apple achter loopt op Android. Tot je een Android in je handen hebt en je merkt dat er nog heel veel werk aan de winkel is. Het lijkt eerder op dat ze bij Android alles voor de iPhone willen hebben en het dus allemaal maar rap rap doen en dat merk je er ook wel aan. Als je beta tester wil spelen op een foon dan is Android misschien wel tof maar als je een werkende foon wil dan kan je best zo ver mogelijk weg blijven van Android. De mensen die ik ken met Android zitten meer problemen te verhelpen dan hun Android daadwerkelijk te gebruiken.

    Android is gewoon een dikke hype en die is bijna voorbij

  19. @mapmap:

    Wel grappig dat jij weer Android ‘de grond in boort’. Ach bij AndroidWorld hebben ze het niet zo op iPhones. Beetje voorspelbare reacties dus op beide blogs. Heb beide in gebruik en beide hebben hun voor en nadelen punt.

  20. Origineel geplaatst door Raoul
    @Rob:Ik weet niet waar u dit vandaan haalt maar HTC is best erg groot met zijn diverse platformen.iOS is gewoon veel populairder, open de ogen eens en haal die bord voor de kop mensen! Hype is het niet meer, het is gewoon vriendelijker in gebruik, klaar!

    Ik heb zelf een iPhone 3G gehad en nu een android omdat ik er niet meer tegen kan dat de iphone software zo traag vooruitgaat. Er zit totaal geen vernieuwing in.

    Ja, het is gebruiksvriendelijk maar dat is android ook. Als je wil kan je ermee klooien maar dat hoeft niet.

    Origineel geplaatst door Kokkie
    @mapmap:Wel grappig dat jij weer Android ‘de grond in boort’. Ach bij AndroidWorld hebben ze het niet zo op iPhones. Beetje voorspelbare reacties dus op beide blogs. Heb beide in gebruik en beide hebben hun voor en nadelen punt.

    +1

    Ow en over of de iphone een hype is ja of nee. De iPhone zit nog wel degelijk in zijn hype fase. Het laatste jaar zie je pas steeds meer mensen met een iPhone.

    De Nokia hype heeft zeker een jaar of 3, 4 geduurd, tot het punt dat echt iedereen zo’n ding had en toen was het afgelopen. Mensen willen dan toch weer iets dat nieuw en anders is.

    Origineel geplaatst door sidderke
    Je vergeet wel iets. Zo goed als alle mensen in mijn buurt met een iPhone zeggen al lang dat ze nooit geen andere telefoon meer zouden willen…

    Nog wel ja… dat zei ik vorig jaar ook nog, tot ik ios 4 onder ogen kreeg…

  21. Cijfers kun je presenteren hoe je het zelf wilt. Op andere sites staat weer dat Android inmiddels de grootste is.

  22. @ Mapmap:
    De mensen die ik met een iPhone ken hebben ook niets dan problemen dus het maakt niet uit welk OS je hebt.
    En heb jij na Android 1.5 nog weleens een Androidtoestel in je handen gehad?? Zeker nooit een Desire of Galaxy S vast gehad zeker? Want het slaat werkelijk nergens op dat een Androidtoestel niet goed zou functioneren. Gebruik Google eens over de problemen met de iPhone na de laatste grote firmware update….

    Maar hoeveel van deze onzin onderzoeken krijgen we nog? Volgende week is er weer een vergelijkbaar onderzoek die heel wat anders beweert.

  23. @Henkie:
    Dan ken je mij zeker niet. 🙂

  24. Beetje vaag dit. Nog niet zo lang geleden lees ik hier dat Android IOS voorbijgestreefd was in aantallen gebruikers en nu staat hier weer dat IOS groter is (qua internetverbruik dan). Misschien is het wel gewoon zo dat Iphone, Ipod etc. gebruikers veel meer internetten dan Android gebruikers. Hoe dan ook.. ik wens beide systemen al hun succes en blijf (voorlopig) lekker bij mijn Iphone!!

  25. Origineel geplaatst door mapmap
    De mensen die ik ken met Android zitten meer problemen te verhelpen dan hun Android daadwerkelijk te gebruiken.

    De mensen die ik ken met Android hebben geen bumper nodig om te telefoneren, kunnen hun phone gewoon tegen de wang houden zonder dat het gesprek beëindigd word en hebben geen half maandloon aan hun gsm moeten spenderen. En kom nu weer niet af met die storm in dat glas water he!

  26. @Amigo:
    Heb pas een iPhone gekocht. Is heel fraai en voelt solide aan. Deathgrip bestaat eenvoudig niet. Ik voer volop gesprekken tussen frankrijk en nederland, zonder uitval of wat dan ook.
    Heb jij een iPhone Amigo? Vast niet.
    Ik ben ervan overtuigd dat dat met een Samsung android net zo goed gaat, alleen vind ik die minder mooi en was ik al aan het gemak van de iPhone gewend.

  27. @Caroline Heb inderdaad geen iPhone4. Heb wel de 3G gehad. Toen Apple én zijn gebruikers me té arrogant werden heb ik hem weggegeven en heb ik een HTC Desire gekocht. De iPhone is zeker geen slecht toestel, maar het is zeker niet de perfecte smartphone zoals o.a. mapmap wil laten uitschijnen. Waarom denken iphone gebruikers trouwens altijd dat Android gebruikers nooit een iphone gehad hebben? Het is eerder andersom, iphone gebruikers zijn zo gebrainwashed door Apple dat ze zelfs nog niet naar een Android kijken. (Ze geven er enkel commentaar op om hun zo “perfecte” iphoontje te verdedigen)

  28. Origineel geplaatst door Amigo: @Caroline Heb inderdaad geen iPhone4. Heb wel de 3G gehad. Toen Apple én zijn gebruikers me té arrogant werden heb ik hem weggegeven en heb ik een HTC Desire gekocht. De iPhone is zeker geen slecht toestel, maar het is zeker niet de perfecte smartphone zoals o.a. mapmap wil laten uitschijnen. Waarom denken iphone gebruikers trouwens altijd dat Android gebruikers nooit een iphone gehad hebben? Het is eerder andersom, iphone gebruikers zijn zo gebrainwashed door Apple dat ze zelfs nog niet naar een Android kijken. (Ze geven er enkel commentaar op om hun zo “perfecte” iphoontje te verdedigen)

    Wat ik zo jammer vind van android is dat je geluk moet hebben dat je toestel een rom update mag krijgen. De software van apple is in de mate dat 90% het toestel snapt en alle jailbreak en install opties niet wil. Het gross van de iphone gebruikers wil een gesloten systeem waarvan je zeker weet dat als je een app koopt het werkt! Dat is een van de reden dat RIM en apple op dit moment zo sterk in de markt staan!

  29. @Amigo:
    Nou Amigo, je schuift mij kennelijk onder het beeld dat je hebt over gebrainwashde iPhone gebruikers, maar als je mijn opmerkingen goed leest klopt dat niet en is je antwoord zeer suggestief, want ik zeg niets van dat al.
    Ik heb alleen wat moeite met al het commentaar op de iPhone van niet-iPhone gebruikers. Zeker het commentaar waarvan ik uit eigen observatie merk dat het niet klopt.
    Uit alle commentaren lees ik dat (vul-je-eigen-merk-in)-smartphone gebruikers altijd hun eigen merk verdedigen.
    Daar is niets mis mee, maar ga dan geen dingen over andere dan jouw smartphone beweren die niet kloppen, of althans zeker bij mij niet kloppen.
    Ik heb wel degelijk naar de Samsung Android gekeken en ook naar een htc-android model die een vriend van me had, maar die beiden waren het niet voor mij. Niets ten nadele van Android, mijn volgende zou er namelijk best een kunnen zijn, alleen krijg ik, net als jij, een beetje vervelende smaak in de mond van het commentaar van de “andere” partij. Laat dat toch. Vertel gewoon de goede dingen van je Android, die wil ik horen, en verder basta.

    Caroline (tevens laatste reactie op dit onderwerp)

  30. @Caroline Ik schuif u helemaal nergens onder 😉 Mijn (1ste) reactie was op mapmap bedoelt omdat die onwaarheden over Android de wereld probeert in te sturen.
    Ik verkondig hier geen leugens wat betreft iPhone. Het is niet omdat jij geen problemen hebt met je iPhone dat andere er geen problemen mee hebben. Al eens op het officiële Apple forum gekeken? Daar zitten “echte” Apple gebruikers, dus die gaan echt niet liegen over het feit dat ze problemen hebben.
    Ik als Android gebruiker durf toe te geven tegenover iphone gebruikers dat er nog wat kan verbeterd worden aan Android. Ik moet de eerste iphone gebruiker nog tegenkomen die dat durft toe te geven over zijn iphone.

  31. @Coen Gortemaker: Het is inderdaad soms afwachten of je Android toestel een update krijgt. Maar is dat bij iOS ook niet zo? Je kan de 3G nu ook wel updaten met iOS4, maar wist jij dat toen je een 3G kocht? En wat met de eerste iPhone? (Mijn HTC Hero, één van de eerste Androids, werd een tijdje geleden geupdate naar Android 2.1. Mijn HTC Desire werd onlangs geupdate naar Android 2.2)
    Kan jij alle nieuwe apps draaien op een eerste gen iPhone?
    Nogmaals, ik heb respect voor de iPhone. Ik zou alleen willen dat iPhone gebruikers ook een beetje respect voor Android zouden hebben. Android is niet perfect, maar iOS zeker ook niet!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.