iOS domineert Android en Linux op internet

Apple's iOS is het derde meest populaire platform op internet. Het meest populaire platform is Windows met een marktaandeel van 91,3 procent.

ios 4 iphoneApple’s iOS is het derde meest populaire platform op internet. Dit blijkt uit gegevens van Net Applications. Het meest populaire platform is natuurlijk Windows met een marktaandeel van 91,3 procent. Daarna volgt Mac OS met vijf procent. iOS, het besturingssysteem dat wordt gebruikt op de iPhone, iPad en iPod Touch, heeft 1,1 procent van het marktaandeel in handen. Android is goed voor 0,2 procent.

Het marktaandeel wordt berekend door bijvoorbeeld bezoekersaantallen in de gaten te houden of door enquêtes te houden. Stel, honderd miljoen mensen bezoeken CNN.com, waarvan 91,3 miljoen mensen Windows 7, Vista of XP gebruiken, dan heeft Microsoft een marktaandeel van 91,3 procent in handen.

grafiek iOS LinuxHet bedrijf Net Applications berekende het marktaandeel van diverse besturingssystemen. In een grafiek is te zien hoe iOS het internet verovert. De lijn snijdt door de dalende lijn van Linux. Dit betekent dat meer mensen met een iOS-apparaat op internet surfen dan via een computer met Linux. Dit is in de grafiek hiernaast te zien.

“Het is bijzonder dat een mobiel besturingssysteem Linux voorbij streeft, een besturingssysteem dat al een hele lange tijd bestaat”, zegt Vince Vizzacarro van Net Applications. “De groei van de mobiele markt is sterk.”

Op het gebied van mobiele besturingssystemen is iOS op dit moment het grootst. “Hoeveel exemplaren er ook zijn verkocht: iOS domineert mobiele concurrenten”, zegt Vizzaccaro. “iOS is zes keer groter dan Android.”

Via: 9to5 Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2010, 18:09
Categorie iOS
Onderwerpen android, Internet, ios 3, linux, markt, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.