Royal Mail komt met eerste intelligente postzegel

Het Britse postbedrijf Royal Mail komt binnenkort met de eerste intelligente postzegel ter wereld. Wie de postzegel scant met een iPhone, krijgt online content te zien.

postzegelHet Britse postbedrijf Royal Mail komt binnenkort met de eerste intelligente postzegel ter wereld. Wie de postzegel scant met een iPhone, krijgt online content te zien. Je hebt de gratis applicatie Junaio nodig om een postzegel te scannen. De werking van de intelligente postzegel is te vergelijken met de werking van QR-codes.

qr codeQR-codes zijn nog niet echt ingeburgerd, maar wie goed oplet komt ze steeds vaker tegen in het dagelijks leven. Met applicaties als Barcode en Barcodes zijn QR-codes prima te scannen. Richt je camera op een QR-code en de tekst of URL verschijnt in beeld.

De Britse postzegel leidt iPhone-gebruikers naar een pagina met online content, zoals een voordracht van W.H. Auden’s klassieke gedicht ‘The Night Train’ door Bernard Cribbins. Volgens Royal Mail zijn de intelligente postzegels de “volgende stap in de evolutie van postzegels.”

Junaio is een zogenaamde augmented reality-applicatie. Het internet wordt met de fysieke omgeving geïntegreerd via jouw iPhone. Met de app is het dus ook mogelijk om postzegels te scannen van Royal Mail.

Royal Mail gaat in de toekomst meer postzegels maken met deze technologie. Wij zijn benieuwd naar het eerste exemplaar!

Downloaden: Junaio (gratis)

Via: Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2010, 16:43
Categorie Achtergrond
Onderwerpen postzegel, qr-code

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.