deelopties-iphone

Zo pas je de deelopties op je iPhone aan

Als je op de deelknop in een app drukt, verschijnen er allemaal mogelijkheden. In deze tip legt iCulture uit hoe je die deel-opties van je iPhone aanpast.

deelopties-iphoneAls je vanuit een app op de deelknop drukt, verschijnt er een speciaal menu met allemaal mogelijkheden om iets te delen. Wat precies die functies zijn, hangt ervan af welke apps je op je Phone of iPad hebt geïnstalleerd en wat je precies wilt delen. Voor een internetpagina verschijnen er andere deelopties dan bij een afbeelding. Welke apps en handelingen er allemaal verschijnen, kun je echter helemaal zelf bepalen. In deze tip laten we zien hoe je deelopties naar eigen wens instelt.

Deelopties op de iPhone aanpassen

Deelopties apps instellen
Zo pas je deelopties op de iPhone aan:

  1. Open een app waarin je de deelknop vaak gebruikt, zoals de standaard-apps Foto’s en Safari. Druk vervolgens op de deelknop om de opties te bekijken. Wil je aanpassen welke apps verschijnen in de lijst? Ga dan helemaal naar de rechterkant van de lijst en druk op ‘Meer’.
  2. Nu verschijnt er een lijst van alle apps die gebruik kunnen maken van deze app. Welke apps dat zijn, is voor iedere app anders. De volgorde van deze icoontjes kun je aanpassen door ze stuk voor stuk te verslepen.
  3. Wil je dat een bepaalde app niet meer wordt getoond? Schakel deze app dan in deze lijst uit. Hierdoor verschijnt de optie niet meer in de lijst zodra je op de deelknop drukt. Via ‘Meer’ kun je de optie altijd opnieuw aanzetten (mits de app nog steeds op je iPhone staat).
  4. Druk op ‘Gereed’ als je tevreden bent met je selectie van apps. De lijst met Deelopties wordt automatisch aangepast naar je wensen.


Opties aanpassen die bij het delen verschijnen

deelopties handelingen meerAls je op de deelknop drukt, zie je onderaan allemaal specifieke handelingen staan. Zo kun je een afbeelding of link kopiëren, documenten afdrukken, of afbeeldingen gebruiken als achtergrond. Ook de inhoud van deze lijst verschilt per app. Je kunt het naar eigen wensen aanpassen.

  1. Veeg naar rechts en druk op de knop ‘Meer’ om de complete lijst met handelingen te bekijken.
  2. Deelopties opties instellenHier staan andere opties dan bij de apps, maar het werkt hetzelfde: je kunt met de schakelknop opties uitschakelen en de volgorde aanpassen door ze stuk voor stuk te verslepen.
  3. Druk wederom op ‘Gereed’ zodra je tevreden bent. De lijst met Deelopties wordt automatisch aangepast naar je wensen.

Op deze manier kun je bepalen welke apps in welke volgorde worden getoond als deeloptie. Dat is met name erg handig wanneer je heel veel apps op je telefoon hebt staan. Favoriete apps om foto’s mee te delen kun je hierdoor onder de knop zetten in plaats van aan het einde van een lange lijst met mogelijkheden die je niet gebruikt.

Overigens kun je met een app als Workflow zelf nieuwe deelopties bouwen. Deze verschijnen dan ook automatisch in de lijst en je kunt ze naar eigen wens in- of uitschakelen. In onze review van Workflow staat een uitgebreide uitleg van de mogelijkheden van de app en vertellen we je hoe je zelf functies kunt bouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen delen, iPhone