Flir-One-camera

De nieuwe FLIR One infraroodcamera klik je gemakkelijk op de iPhone

De nieuwe infraroodcamera van FLIR zit niet meer verwerkt in een iPhone-case, maar sluit je gemakkelijk aan op ieder iDevice met een Lightning-poort.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Flir-One-in-gebruik
De infraroodcamera van de eerste FLIR zat nog verwerkt in een iPhone 5-case. Die fout maakt het camerabedrijf geen tweede keer. De nieuwe versie van de FLIR One is nu beschikbaar en is gemakkelijk op de Lightning-poort te klikken.

Het team van FLIR zal flink gebaald hebben toen ze hun iPhone 5/5s case met infraroodcamera op de markt brachten. Vlak daarna startte Apple namelijk de verkoop van de grotere iPhone 6. Niet zo gek dus dat de FLIR One for iOS nu een dongel is, die je aansluit op ieder toestel met een Lightning-poort. Verder zijn er geen draden of cases nodig, wat de FLIR One heel draagbaar maakt.

Twee camera’s, één video

FLIR-One-iOSVia twee camera’s brengt de FLIR One de temperatuur van je omgeving in beeld met een resolutie van 640×480 pixels. Dat is een flinke upgrade ten opzichte van het eerste model, die het moest doen met een viermaal lagere resolutie. In het kleine kastje zit naast een infraroodcamera ook een 350 mAh-batterij, zodat de FLIR de accu van je toestel niet leeg trekt.

Via de app bekijk je het beeld van de camera, waarbij kleuren de temperatuur aangeven. Je kunt de verschillende temperaturen beter waarnemen door filters toe te passen.

Meer dan een hebbeding(?)

Behalve dat het een geinig hebbeding is, komt de FLIR One van pas als je een kamer wilt controleren op isolatie. Daarnaast kun je het hittebeeld van de camera ook gebruiken om uit te zoeken waar die brandlucht ineens vandaan komt.

Ontwikkelaars kunnen in de nabije toekomst aan de slag met de SDK van de camera, zodat ze er zelf apps voor kunnen maken. De FLIR One for iOS is nu te bestellen via de website van FLIR. Zij versturen de camera’s via Amazon naar Nederland, België en andere Europese landen voor 199 pond, wat neerkomt op 280 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2015, 13:19
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, infrarood

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.