Gebruikers iOS 7.1 klagen over sneller leeglopende batterij

Gebruikers klagen na de installatie van iOS 7.1 over een batterij die veel sneller leegloopt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Batterij iOS 7Het is een probleem dat bij elke grote of kleine iOS-update weer opduikt: de batterij loopt sneller leeg. Ook na de installatie van iOS 7.1, dat Apple maandag uitbracht, klagen gebruikers over problemen met de batterij van hun iPhone, iPad of iPod touch. Die zou aanzienlijk sneller leeglopen. Het is lastig te bepalen of er sprake is van een structureel probleem, maar er is in ieder geval een behoorlijk aantal mensen dat problemen ervaart.

Zowel op Twitter als op Apple’s eigen discussieforum klagen mensen over een batterij die veel sneller leegloopt dan gebruikelijk is. Ook in de reacties onder ons artikel komt de klacht regelmatig terug.

Technologiesite Ars Technica besloot om te meten hoe het gesteld is met de batterijduur tijdens het browsen via Wi-Fi. De site concludeert daaruit dat er inderdaad sprake is van een verschil tussen iOS 7.1 en iOS 7.0.6, al moet daarbij wel een zekere foutmarge in acht genomen worden. Opvallend daarbij is dat vooral de batterij van de iPhone 4S, 5s, iPad 4 en iPad mini slechter presteren. De iPhone 5 en iPod touch doen het zelfs beter en bij de iPad mini Retina is er geen verschil waarneembaar.

Vergelijk batterij iOS 7.1

Waardoor wordt het veroorzaakt?

Bij dergelijke batterijproblemen is het altijd gissen waardoor het precies wordt veroorzaakt. Locatiediensten staan erom bekend dat ze een flinke aanslag op de batterij plegen. In combinatie met de manier waarop in iOS 7 applicaties op de achtergrond actief blijven, zou dit dan ook een mogelijke oorzaak kunnen zijn. Eerder deze week keken we al naar een wijziging in iOS 7.1 die locatievoorzieningen altijd actief houdt. Maar het zou ook heel goed een fout in iOS 7.1 kunnen zijn:

Wat kan ik er tegen doen?

Als je de problemen ervaart, is dit vanzelfsprekend een vraag waar je graag antwoord op wilt. Je kunt zoals gezegd een blik werpen op de locatievoorzieningen. De tweede mogelijke oplossing is wat rigoureuzer: je iPhone herstellen via iTunes is ook een optie. Een derde optie die voor tenminste één persoon blijkt te werken, is het geven van een harde reset aan je apparaat.

Ervaar jij problemen?

Zoals gezegd is het lastig te bepalen of het om een structureel probleem gaat. Daarom zijn wij benieuwd wat jouw ervaringen met de update zijn. Ervaar jij problemen na het installeren van de update? Of merk je juist een verbetering van de batterijduur? Laat het ons weten in onderstaande poll. We vragen je om de poll alleen in te vullen als je iOS 7.1 hebt geïnstalleerd. Laat ook even in de reacties weten waarop je je stem hebt gebaseerd.


Directe link naar de poll.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2014, 16:50
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen batterij, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.