‘iOS 8 krijgt versimpeld Berichtencentrum en samenwerkende apps’

Apple werkt aan een versimpeld berichtencentrum voor iOS 8 en een API waarmee apps kunnen communiceren, aldus 9to5Mac.

iOS 8 concept van designeriOS 8 krijgt een aangepaste versie van het Berichtencentrum. Dit stelt 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. Door de tabbladen ‘Alles’ en ‘Gemist’ samen te voegen, hoopt Apple een simpeler overzicht van al je berichten te introduceren. De bronnen beweren daarnaast dat Apple de communicatie tussen losstaande apps wil verbeteren en overweegt om de Game Center-app te verwijderen. De gamedienst zou dan alleen in spellen te vinden zijn.

De veranderingen in het Berichtencentrum moeten de algehele ervaring een stuk overzichtelijker maken. Op het moment vind je onder het tabblad ‘Alles’ de laatste berichten van al je apps en bij ‘Gemist’ een chronologische lijst van gemiste berichten. iPhone-bezitters lijken soms alleen wat verward door het onderscheid tussen de twee en weten niet wanneer welk tabblad handiger is.

Apple werkt volgens de bronnen aan een speciale API die het mogelijk maakt voor apps om informatie te delen. Een fotobewerker zou hierdoor een aangepaste afbeelding automatisch naar Instagram kunnen sturen, zodat je hem niet meer uit je camerarol hoeft te halen. Apple zou hier al langer aan werken, maar de API werd verwijderd uit onder andere de uiteindelijke versie van iOS 7.

Het verdwijnen van Game Center kan wel wat onhandig uitpakken. Op het moment kun je vanuit een Game Center-ondersteunend spel al je scores vergelijken met vrienden en prestaties bekijken. Je moet echter de losse Game Center-app opstarten als je nieuwe vrienden aan de gamedienst wil toevoegen. Apple zou deze functionaliteit aan alle Game Center-spellen moeten toevoegen, voordat de app verdwijnt. Het verdwijnen van Game Center is volgens de bronnen nog niet zeker: Apple overweegt dit nog. In gelekte screenshots van de app was het Game Center-icoon nog gewoon te zien.

De bronnen wijzen verder op een paar kleine veranderingen, waaronder een aangepaste interface voor de Dictafoon-app. Op het moment zou het lastig zijn om te zien hoe je een opname afspeelt. Een nieuwe optie voor iMessage zou het mogelijk maken gesprekken na een maand automatisch te wissen. Ook wordt er gekeken naar Wi-Fi-functionaliteit voor CarPlay.

De hele week lekken er al details naar buiten over iOS 8 via 9to5Mac. Zo hoorden we bijvoorbeeld dat iTunes Radio mogelijk een losse app wordt en dat iOS 8 een Voorvertoning-app krijgt. We weten niet welke bron deze details naar buiten brengt, maar 9to5Mac heeft zich in het verleden meermaals bewezen. De site lekte ook veel correcte informatie vlak voor de aankondiging van iOS 7.

Bovenstaande afbeelding is een concept van iOS 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2014, 14:18
Categorie iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.